Open menu

litouwse bietensoepOp de markt hebben we ons laten verleiden tot een ganse kist tomaten voor geen geld. We kunnen ze niet invriezen, dus maken we er deze week maar het beste van. We maken onder andere een tomatenrisotto met wilde spinazie, courgette en aubergine met geroosterde tomatensaus, couscouspannenkoek met sperziebonen en tomaat en natuurlijk ook pizza met tomaat. Lekker en niet saai. Daarnaast maken we ook nog een Litouwse bietensoep, tabouleh en tot slot een pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop als zondags ontbijt.

Maandag

Vandaag houden we het simpel met Litouwse bietensoep met dille. Wanneer je donker Litouws brood voor hierbij kan vinden in een Oost-Europese winkel, dan zou dit geweldig zijn. Zuurdesem roggebrood is een goed alternatief.

Dinsdag

We bakken plakken courgette en aubergine in de pan met wat olijfolie. Hierbij serveren we een geroosterde tomatensaus en zilvervliesrijst. Werk eventueel af met wat rucola en Parmezaanse kaas.

Woensdag

Met couscous kun je veel meer dan je denkt. Met dit in het achterhoofd maakte Judith deze hartige couscouspannenkoek met sperziebonen en tomaat. Een maaltijd op zich, geen bijgerechten nodig.

Donderdag

Van Hedwig kregen we een heerlijk recept voor tomatenrisotto met wilde spinazie en in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano. Ze werd geïnspireerd door haar vakantie in Griekenland en de 'stuffed tomatoes' van een plaatselijke kok.

Vrijdag

Vandaag legt Eelco ons uit hoe we zelf pizza maken. Kies gerust je favoriete beleg: paprika en ananas, kastanjechampignons en blauwe kaas, tomaat en mozzarella...

Zaterdag

Tabouleh blijft een klassieker voor zonnige dagen. We serveren dit met een vegetarisch BBQ-pakket en gegrilde haloumi. 

Zondag

Deze zondag maken we extra speciaal met deze pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop als ontbijt. Heb je toch liever croissants met jam op je nuchtere maag? Deze pudding kan ook prima als dessert of zelfs als vieruurtje.

polentapudding

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama