Open menu

avocadopestokleinDeze week gaan we nog een keertje puur plantaardig met recepten van Vegatopia en andere leuke receptensites. We beginnen met een snelle en zonnige pasta met avocado-pestosaus en eindigen met pancakes volgens een recept van Merel van Blackbirds and Cakes. Daarnaast maken we pasta met witlof-roomsaus, Indiase dahl met spinazie, aardappel-venkelpuree en vegan lasagne bolognaise à la Avant-Garde Vegan.

Maandag

Vandaag is er nog een streepje zon. Dit gevoel versterken we met deze snelle pasta met avocado-pestosaus. Het kost ook nog weinig tijd en dat is altijd handig voor de eerste werkdag van de week.

Dinsdag

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn: aardappels in de schil, gestoomde broccoli en gebakken seitanplakken. Lekker met wat milde mosterd.

Woensdag

Gisteren was het simpel, vandaag trekken we de kruidenkast open voor een aromatische dahl met spinazie volgens een recept van Albert Heijn. Lekker met basmatirijst.

Donderdag

Pasta met een simpele witlofsaus: neem een stronk witlof per persoon. Snij fijn en stoof het gaar in olijfolie. Roer er een eetlepel bloem onder en laat een minuutje meebakken. Voeg al roerend wat sojaroom toe totdat je een roomsaus krijgt. Kruid af met zout, peper en tijm. Serveer met pasta.

Vrijdag

Lekker terwijl je naar tv kijkt, deze vegan lasagne bolognaise van Avant-Garde Vegan. Zijn recept voor bechamelsaus is trouwens erg goed: die kun je ook gebruiken als gewone saus over bijvoorbeeld bloemkool.

Zaterdag

Vanavond mag het iets feestelijker met deze aardappelvenkelpuree met paddestoelen en portsaus. Verder gevens we hier nog sperzieboontjes bij. Als dessert geven een paar bolletjes plantaardig vanille-ijs, gegarneerd met frambozencoulis en grofgeraspte zwarte chocolade.

Zondag

Deze zondag beginnen we met de favoriete pancakes van Merel van Blackbirds and Cakes. Serveer ze bijvoordbeeld met plakjes banaan en extra pure chocoladepasta.

merelpancakes

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama