Open menu

hedwigwortellassagnekleinDeze week maken we kleurige gerechten, zoals een pittige rode Indiase chana massala, een oranje tagliatelle met pompoensaus en Hedwigs eveneens oranje wortellasagne met rode cheddar. Op zondag ontbijten we dan weer meer groene spinaziepannenkoekjes. Verder hebben we ook nog tempeh op grootmoeders wijze, roggebrood met bonendip en zuurkool, en zelfgemaakte Kentucky Fried Seitan van The Virgin Kitchen. Weer een week gevuld met lekkere, gevarieerde herfstige gerechten.

Maandag

De herfst is volop bezig en de winkels liggen weer vol met versgeoogste pompoenen. Al sinds jaar en dag staat deze tagliatelle met pompoensaus op het herfstmenu. Snel op tafel, lekker warm, vullend en toch niet te zwaar. Wat wil je nog meer? Het gerecht valt ook goed in de smaak bij kinderen, zelfs bij moeilijke eters, heeft Eelco vastgesteld. Laat dan wel het pepertje achterwege.

Dinsdag

Het Indiase gerecht chana massala komt in veel variaties voor: niet alleen heeft elke streek een eigen versie, maar ook elke kok maakt het op haar of zijn eigen manier. Deze bereiding is wat aan de pittige kant: hou je daar niet zo van dan kun je simpelweg (een deel van) de chili weglaten. Asafoetida en amchoor vind je bij de Surinaamse of Pakistaanse winkel. Deze typisch Indiase ingrediënten geven een subtiele en karakteristieke smaak aan dit gerecht. Als je niet aan deze ingrediënten kunt komen, kun je er ook voor kiezen ze weg te laten: de andere kruiden en specerijen zorgen voor voldoende smaak. Serveer met rijst of naan.

Woensdag

We zijn vroeg thuis vandaag en daarom hebben we tijd om het eten wat langer te laten stoven zonder dat we constant in de keuken moeten staat. We bereiden vandaag Emma's tempeh op grootmoeders wijze. Geef hierbij gestoofd witlof en aardappelpuree.

Donderdag

Wat hebben nog flink wat wortelen in de koelkast, maar we hebben geen zin in erwtjes. We maken daarom een verwarmende wortellasagne met kaassaus van rode cheddar van de persoonlijke blog van redactrice Hedwig. Serveer met een groene salade.

Vrijdag

We borrelen vanavond met roggebrood met bonendip en zuurkool. Een simpele canapé die je snel in elkaar hebt gedraaid. Serveer met een witbier van goede kwaliteit zoals La Trappe Witte Trappist.

Zaterdag

Barry begon zijn YouTube-kanaal My Virgin Kitchen in 2010 als uitdaging voor zichzelf om zelf te koken wanneer zijn vriendin niet thuis was. Intussen is het uitgegroeid tot een populair kanaal met van uiteenlopende recepten. Regelmatig maakt hij ook vegetarische of veganistische recepten. Vooral van deze Kentucky Fried Seitan zijn we fan. Ideaal voor een ontspannen zaterdagavond. Wanneer je wat meer tijd hebt, kun je ook de broodjes zelf bakken

Zondag

Spinazie als ontbijt? Met Emma's zoete spinaziepannenkoekjes kan dit zeker! Serveer ze met plakjes mango, banaan en wat crème fraiche (of opgeklopt room) voor een goed en zoet begin van de dag.

tagliatelle pompoensaus

hedwigwortellassagne

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama