Open menu

RijstManggaPaprikaDeze week koken we Aziatisch! De Aziatische keuken is zeker niet uniform, tussen de landen zijn er overeenkomst maar vooral enorme verschillen. Alles op een hoopje gooien komt overeen met paëlla samen met pierogi serveren. Sommige van de recepten die we geven zijn authentiek, andere eerder geïnspireerd op de Aziatische keuken. We beginnen met een snelle Japanse maaltijd, een Japanse spinaziesalade met rijstburgertjes en pancit bihon, Filipijnse bami. Daarna gaan we naar India voor bloemkoolcurry met chapati en uienbhajees met korianderchutney. Zaterdag maken we zelf een heus Chinees restaurantmenu. De week sluiten we af met noedelsoep zonder pakjes en zelfgemaakte wontons.

Maandag

We hebben zin in Japans! We maken zelf een snelle Japanse maaltijd met onder andere tofu, spitskool en broccoli. Wachten op de maaltijdbezorger zou langer duren. Ga wel even na of je zaterdag toch niet de hele fles sherry hebt leeggedronken. Want hiervan heb je iets nodig voor in het eten.

Dinsdag

Weer Japans geïnspireerd vandaag, maar toch helemaal anders dan gisteren. We maken een salade met spinazie en sperziebonen, volgens een recept van Tertia. Daarbij geven we rijstburgertjes, uitgevonden door Miranda. 

Woensdag

Van Japan gaan we naar de Filipijnen. De Filipijnse keuken is niet zo bekend, maar daarom niet minder interessant. We zetten pancit bihon op het menu, een soort bami van rijstnoedels. Serveer eventueel met een vegaburger of een eitje.

Donderdag

De Indiase keuken is één van de meest bekende Aziatische keukens. Er ligt nog een mooie gobi, Hindi voor bloemkool, in de koelkast. Hiervan maken we een aromatische curry. Serveer met chapati. Deze "broodpannenkoek" eten ze in India bij elke maaltijd. 

Vrijdag

We borrelen in Indiase stijl met uienbhajees en korianderchutney. Lekker met een biertje.

Zaterdag

We hebben een paar mensen uitgenodigd. We weten dat ze dol zijn op afhaalchinees. Wijzelf iets minder eigenlijk. Maar we hebben een leuk compromis gevonden: we maken zelf een Chinees restaurantmenu: Chinese tomatensoep, tjap tjoy en babi 'tempeh' pangang. Sambal bij?

Zondag

De week sluiten we af met een Zuid-Oost-Aziatische klassieker, noedelsoep. Hier heb je eigenlijk geen recept voor nodig. Neem de groenten die je in de keuken vindt: taugé, wortel, knolraapjes, kool, prei, champignons, spinazie... alles eigenlijk, zelfs ijsbergsla. Maak er een soep mee die je naar eigen smaak afwerkt met rode of gele currypasta. Op het einde voeg je de noedels toe en kook je ze gaar (kooktijd op de verpakking) in de soep.

Geen wilde plannen voor deze zondag? Dan heb je vast nog tijd om Helens herfstige paddenstoelen-walnotenwontons te maken voor erbij.

wontons

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama