NotSoGuiltyPleasurePizzaSjabloonDe feestdagen zijn voorbij, op een enkele nieuwjaarsreceptie na. Daarom laten we de gerechten met truffel en slagroom even links liggen. Deze week eten we eenvoudige maar lekkere winterkost. We beginnen met erwtensoep en eindigen met Finse zoete broodjes, hoewel beide ook wel samen zouden kunnen gaan. Daarnaast maken we nog stamppot met geraspte wortel en ertwjes, zoete aardappel uit de oven, een winterse linzensalade, pizza met spinazie en geitenkaas, en een Marokkaanse tajine.

Maandag

We beginnen met stevige Hollandse kost: erwtensoep en vegetarische rookworst. Dat geeft ons weer energie voor de rest van de week.

Dinsdag

Vandaag maken we als basis een simpele aardappelpuree. Meng er een geraspte wortel, gestoomde doperwtjes en fijngehakte peterselie onder. Serveer met een kaasburger.

Woensdag

Snij een zoete aardappel in plakjes. Maak een bakje champignons schoon. Doe de groenten in een kom en meng er een paar eetlepels olijfolie en eventueel wat zout onder. Leg ze vervolgens gelijkmatig verdeeld op een bakplaat en bak ze in 20-25 gaar gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Serveer met rijst en satésaus.

Donderdag

Rasp een flinke wortel en een rauwe rode biet grof. Doe hier een gekookte bruine linzen bij en fijngehakt uitje. Werk af met een mosterdvinaigrette en peterselie. Dien deze winterse salade op met gestoomde broccoli en quinoa.

Vrijdag

Strikt genomen is een pizza niet meer dan een plat brood dat gebakken wordt met het beleg er al op. Hoe gezond of ongezond de pizza is, hangt voor een groot gedeelte af van het beleg dat je kiest. Redactrice Larisse maakte een pizza met spinazie en geitenkaas die je met een gerust hart mag opeten.

Zaterdag

Vandaag tafelen we eenvoudig, maar toch zeer lekker met de Marokkaanse tajine met vegetarische kipstuckjes van Helen. Het is een volledige maaltijd op zich, maar je mag er altijd een stukje Marokkaans of Turks brood bij serveren.

Zondag

De eerste week van het jaar eindigen we met zelfgebakken, pulla. Dit zijn zoete broodjes met kardemom uit Finland die je zowel als dessert als bij de koffie kan eten. Het recept gaat over een feestelijk versie van de pulla met slagroom en parelsuiker, maar die laten we nu weg. Ze zijn ook heerlijk met gewoon wat (zelfgemaakte) jam.

tajine

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens