spinaziestamppot thbGeen thema voor het weekmenu deze keer. Wel maken we vooral simpele gerechten van eigen bodem. We beginnen met spinaziestamppot met champignons en pijnboompitten. Daarna gaan we voor pasta met pompoensaus. Op woensdag hebben we sperziebonen met champignons, op donderdag gesmolten witlof. Verder hebben we dan nog Gentse waterzooi, gourmet van hartige pannenkoeken en een op Twix geïnspireerd gebak waar je helemaal geen oven voor nodig hebt.

Maandag

Bij Monique is deze stamppot spinazie met champignons en pijnboompitten een klassier voor de winter. Lekker en snel klaar. Ideaal voor op een maandag.

Dinsdag

Al sinds jaar en dag staat deze pasta met een Italiaans gekruide saus van gepureerde pompoen bij Eelco op het menu. Snel op tafel, lekker warm, vullend en toch niet te zwaar. Wat wil je nog meer?

Woensdag

We hebben nog sperzieboontjes in de diepvries. Deze bereiden we met gemengde champignons. Een gekookte aardappel past hier prima bij.

Donderdag

Winterweer is witlofweer. Deze keer gaan we voor gesmolten witlof. Hierbij geven we een kaasburger. Ook bakken we de overgebleven aardappels van gisteren lekker op in de pan.

Vrijdag

Geen afhaalchinees vandaag, maar wel zelfgemaakte Belgische kost in de vorm van vegetarische Gentse waterzooi met kipstuckjes volgens een recept van Karl. Dit gerecht houdt het midden tussen een soep en een hoofgerecht, maar het is een wel een volledige maaltijd op zich. Geen bijgerecht nodig.

Zaterdag

Gourmetten is leuk maar gourmetten met pannenkoeken is nóg leuker. Bij Eelco is het zowaar een familietraditie geworden. Gebruik de hartige vulling die jij lekker vindt: champignons, paprika, peterselie, Goudse kaas, mozzarella... In het artikel vind je tal van mogelijkheden.

Zondag

Vandaag 'bakken' we zonder oven. We maken een puur plantaardig Twix-shortbread op basis van onder andere zoete aardappel, chocolade en cashewnoten. Lekker bij de koffie. Wat overblijft, mag maandag in de broodtrommel.

tagliatelle pompoensaus

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens