aspergepannenkoekkleinWe zijn weer klaar voor een nieuwe week vol verrassende, haalbare recepten. We vinden het niet nodig om op te scheppen met exclusieve bereidingen, we geven liever vrij eenvoudige en lekkere recepten die je zonder problemen tijdens een normale werkweek kunt klaarmaken. We beginnen op maandag met spaghetti op z'n Peruaans. Verder maken we Mexicaanse chili, hartige pannenkoeken met asperges en kruidensaus, champignonballetjes, nasischijven en seitan met madera-champignonsaus en peterseliepuree. Op zondag sluiten we af met een frisse griesmeelpudding met limoen, sinaasappel en geroosterde amandelen.

Maandag

Op maandag eten we wel vaker pasta. Vandaag geen uitzondering. We maken tallerines verdes, een verrassend Peruaans gerecht van spaghetti en een pesto-achtige spinaziesaus. Serveer met een gebakken eitje.

Dinsdag

Deze Mexicaanse bonen ken je ook onder de naam chili. Er gaan geen ingewikkelde ingrediënten door, zoals moeilijk verkrijgbare Mexicaanse pepers. Misschien dat Mexicanen het daarom niet als authentiek herkennen, maar wij vinden het een prima door-de-weeks gerecht voor in de polder. Serveer met zilvervliesrijst of gekookte aardappels.

Woensdag

Het aspergeseizoen komt op gang. Daarom zoeken we verder naar lekkere aspergerecepten. Deze groente is zo veelzijdig dat we elk jaar weer spijt hebben dat we niet alle gerechten hebben kunnen maken. Ook proberen we nieuwe dingen uit. Vandaag maken we daarom hartige pannenkoeken die we vullen met witte asperges in een kruidensaus.

Donderdag

We maken zelf champignonballetjes omdat ze toch lekkerder zijn dan vegaballetjes uit een pak. Hierbij geven we rijstnoedels en gemengde wokgroenten, voor het gemak wel uit een zak. Vergeet de loempiasaus niet.

Vrijdag

Vrijdag snackdag! Deze keer een nieuw-Hollandse klassieker: nasischijven. De sojabrokken kan je vervangen door vegagehakt of vegetarische speckjes. Serveer ze als borrelhapje of met friet, salade en pindasaus..

Zaterdag

Op zaterdag mag het iets eleganter, zonder dat we uren in de keuken moeten staan. We maken seitan met madera-champignonsaus samen met aardappelpuree waar we fijngehakte peterselie en fijngehakte ui onder mengen. Geef er nog een groene salade en kerstomaatjes bij.

Zondag

Griesmeel lijkt oubollig, maar is het niet. Zeker niet wanneer je er creatief mee omgaat. Een leuk voorbeeld zijn deze frisse puddinkjes met limoen, sinaasappel en geroosterde amandelen. Je kunt ze geven als dessert of als ontbijt.

griesmeelpudding

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket