groene asperges citroenrijst thbWe zitten al volop in het begin van de lente. We maken nog een aantal vrij stevige gerechten zoals prei-knolraaproomsoep met cheddarbruschetta, wortelpuree met mascarpone, en zuurvlees op basis van jackfruit. Daarnaast eten we ook lentegerechten zoals groene asperges op Aziatische wijze, pita met vegetarische kibbeh en vers brood met komkommerspread. Op zondag bakken we een feestelijk brood met amandel en spijs, in het teken van Pasen.

Maandag

Vanmiddag hebben we al uitgebreid gegeten met collega's. Daarom houden we het nu bij "avondbrood": prei-knolraaproomsoep met cheddarbruschetta. De bruschetta maken we van het overgebleven stokbrood van het zondagse ontbijt. Zo gooien we niets weg. 

Dinsdag

Jackfruit is qua voedingswaarde dan wel geen volwaardige vleesvervanger, maar qua smaak en textuur wel. Daarom leent het zich toch voor vegetarische zuurveels, ofwel zuurjack. Serveer met gekookte aardappels en een salade van komkommer, kerstomaatjes, witte bonen en peterselie.

Woensdag

Deze week geen witte maar groene asperges. Groene asperges met sesamzaad, taugé in gember-tomatensaus, gele citroenrijst en knapperig-kleverige tempeh is een Aziatisch geïnspireerd gerecht dat feestelijk oogt en ook nog eens snel te bereiden is op een weekdag.

Donderdag

We stoven wortels gaar met een uitje. Deze pureren we en werken we af met mascarpone en thijm. Hierbij bakken we de overgebleven gekookte aardappels op. Lekker met een zachtgekookt eitje.

Vrijdag

Geen formeel gedoe vandaag, het weekend begint. Daarom maken we vegetarische kibbeh. Geef er yoghurt-muntsaus, pittabroodjes en ijsbergsla bij.

Zaterdag

We hebben net lekker ambachtelijk brood gekocht. We snijden er dikke plakken van en besmeren ze met puur plantaardige komkommerspread volgens een recept van Eva VZW. Ideaal voor een leuke lunch op een zonnige zaterdag.

Zondag

Om de week af te sluiten bakken we een feestelijk brood met amandel en spijs Dit is lekker fris door de sinaasappel en zoet door de spijs. Een zoet breekbrood past mooi bij een uitgebreide brunch of ontbijt, ideaal voor de paasperiode. Het is makkelijk te maken en desgewenst plantaardig.

FeestbroodSinaasappelJessi

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket