Open menu

groene asperges citroenrijst thbDeze week eten we bijzonder gevarieerd. We starten de werkweek met een razendsnelle tagliatelle met kruidenroomsaus. Op dinsdag lonkt het vooruitzicht van gevulde flensjes met pittige paddestoelen-ragout en witlofsalade. Woensdagavond hebben we knapperige kleverige tempeh met gele rijst en sperziebonen op het bord. Donderdag eten we in een romantische bui roze bietenstampot met geitenkaas-notenhartjes. Vrijdag schaft de pot gnocchi van bakbananen met ratatouille. Zaterdag nemen we wat meer tijd voor de maaltijd en maken we gekarameliseerde witlof met o.a. roquefort en zoete aardappelmuffins. Zondag warmen we ons op met pompoensoep met mango-chutney, om ons daarna op een chocoladefondue te storten.

Maandag

Vandaag maken we het onszelf makkelijk met deze tagliatelle met kruidenroomsaus. Dit snelle studentengerecht komt van Sandra uit 2010 – ze zal inmiddels wel zijn afgestudeerd. We maken er een snelle salade bij.

Dinsdag

Deze pittige ragout van Hedwigs kooksite laat zich goed voorbereiden, zodat je hem alleen nog maar hoeft op te warmen. Bak er dunne flensjes bij die je lekker met de ragout kunt vullen. Maak er witlofsalade bij waar je ook appel en walnoten in verwerkt.

Woensdag

Vandaag eten we Eelco’s knapperige, kleverige tempeh met gele rijst. Alhoewel groene asperges ondertussen het hele jaar te verkrijgen zijn, vervangen wij ze door sperziebonen, die nu in het seizoen zijn.

Donderdag

Svens roze bietenstamppot is niet erg bewerkelijk en erg leuk met de geitenkaas-notenhartjes. Je kunt er eventueel een leuke date bij uitnodigen.

Vrijdag

Gnocchi van bakbananen, je moet er maar op komen. Ze zijn erg lekker in combinatie met de ratatouille.

Zaterdag

Is het alweer weekend? Tijd om lekker de tijd te kunnen nemen voor deze gekaramelliseerde witlof gegratineerd met roquefort en pistachenootjes van Hedwig, met zoete aardappelmuffins erbij als zoetige tegenhanger.

Zondag

Leuk om vrienden op te trommelen vandaag, om als het weer het toe laat eerst een lekkere lange wandeling door het bos te maken, gevolgd door Hedwigs pompoensoep met mango-chutney als opwarmertje voor de eigenlijke maaltijd: deze uitgebreide chocoladefondue, uit lang vervlogen tijden, toen oprichter Jan Lieftink nog nauw betrokken was bij Vegatopia.

valentijnhoofd

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama