Open menu

chocoplakken met theebiscuitjes en pecannotenJe hoort wel vaker zeggen dat mensen bepaalde groenten niet vers willen kopen omdat ze ze niet in één keer verwerkt krijgen. Leuke recepten kunnen dit probleem oplossen. Je kunt dan twee totaal verschillende gerechten  maken zodat je zeker je twee maal dezelfde groente eet. Zo maken we soep van een halve krop ijsgbergsla. Van witte kool maken we eerst een pittige curry met rijst en daarna een exotische koolsalade uit Paraguay. Van een flinke pompoen maken we eerst pasta met pompoen, gorgonzola en spinazie en daarna een pompoentaart met geitenkaas en pijnboompitjes. Op vrijdag staat er een snertburger op het menu en op zondag eindigen we met gemakkelijke doch lekkere chocoplakken.

Maandag

We hebben zin in witlofsoep, maar hebben geen witlof in huis. Wel ligt er nog een halve krop ijsbergsla in de koelkast. Op zich is dat ook best wel een bittere groente, hoewel de meesten dit niet doorhebben. Daarom vandaag als licht avondmaal ijsbergslasoep met appel. Geef hierbij een stuk zuurdesembrood.

Dinsdag

Witte kool is een goedkope groente waar je veel mee kan doen. Het is wel meestal een enorm ding dat je niet in één keer opkrijgt. Geen probleem: een halve kool houdt zich wel minstens een paar dagen in de koelkast. Snij hem wel pas in reepjes net voor gebruik. Vandaag maken we een soort curry van witte kool met rijst en rozijnen. Het recept heeft het over spitskool, maar witte kool gaat even goed.

Woensdag

Pompoen is een andere grote groente. We maken er deze keer geen soep van, maar een pasta met pompoen, gorgonzola en spinazie. Lekker winters, lekker verrassend.

Donderdag

Wiite kool deel twee. Om een beetje zon in de donkere dagen te brengen maken we een exotische variant van de bekende coleslaw: ensalada paraguaya. Natuurlijk afkomstig uit Paraguay. Serveer met gebakken aardappels en een vegaburger naar keuze.

Vrijdag

Vanavond kunnen we niet kiezen tussen een bord stevige erwtensoep en een vegetarische hamburger. Daarom maken we nu een snertburger! We transformeren de traditionele snert tot een hamburger voor de stevige trek. Variatietip: je kunt de splitertwen ook vervangen door rode linzen en het geheel afkruiden met kerriepoeder en wat chili.

Zaterdag

Een hartige taart is altijd leuk op een zaterdagavond. We gebruiken hiervoor de rest van de pompoen. De bereiding duurt iets langer, maar niemand is gehaast. Daarnaast is deze pompoentaart met geitenkaas en pijnboompitjes van Hedwigs persoonlijke kookblog ook nog een behoorlijk feestelijk. Hier mag wel een glaasje wijn bij.

Zondag

Gisteren hebben we de oven aangezet, vandaag hoeft dit niet. Dit wil echter niet zeggen dat we geen taart maken. We maken chocoplakken met theebiscuitjes en pecannoten. Makkelijk te bereiden, leuk om samen met de kinderen te maken. Maak ze wel 's morgens of de dag ervoor klaar: de chocoplakken moeten immers minstens een paar uur opstijven in de koelkast.

spitskoolcurry

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama