Open menu

mie met broccoli en hoisintofu introWe zijn al bij het laatste weekmenu van 2019. Ook dit jaar was weer een smakelijk jaar vol lekkere recepten en culinaire ontdekkingen. Daarom geven we jullie een overzicht met de leukste en meest populaire recepten van afgelopen jaar van onze - vrijwillige - redacteurs. We beginnen met een kruidig stoofpotje van groenten en peulvruchten. Daarna maken we een Hollandse winterse erwtensoep. Op woensdag maken we voor de kinderen een taart van wraps met gegrilde aubergine en mozzarella. Hierna bakken we een preitaart met kerrie. Op vrijdag borrelen we met quesadilla's met andijvie, champignons en blauw kaas en een glas zelfgemaakte sangria. Op zaterdag eten we Aziatisch: als lunch een pindasoep met pittige topping en 's avonds mie met broccoli en hoisintofu. Tot slot bakken we op zondag een rodekoolstrudel met walnoten en geitenkaas. 

Maandag

Elke redacteur maakt de recepten naar eigen ingeving. Iedereen heeft daarom ook haar of zijn eigen stijl. Vrij vaak weet je dan ook wie het recept geschreven heeft zonder ook maar naar de naam de kijken. We beginnen met een lekker snel stoofje van kruidige groente en peulvruchten. Dit een typisch recept van Eelco: heel simpel, aromatisch en met lekker veel groente. Je maakt het moeiteloos klaar na een drukke werkdag. Serveer met pasta of rijst. 

Dinsdag

Op donkere, koude dagen blijft de Hollandse keuken het goed doen. Daarom gaf Monique ons haar recept voor winterse erwtensoep. Het duurt wel even voor ze klaar is, maar het recept is helemaal niet moeilijk en je hoeft ook niet lekker constant naast te blijven staan. Zorg natuurlijk wel dat ze niet aanbrandt.

Woensdag

De taart van wraps met gegrilde aubergine en mozzarella van Freya was met stip het meest populaire recept van dit jaar. Voor de taart gebruikt ze enerzijds bekende en populaire ingrediënten uit de Italiaanse keuken, zoals tomaat, aubergine en mozzarella, maar anderzijds maakt ze er echt iets verrassends mee. En kinderen zijn er dol op. Daarom ideaal als culinaire traktatie op een woensdag.

wraptaart

Donderdag

Eerder dit jaar deelde Emma met ons haar familierecept voor preitaart met kerrie. Eenvoudig te maken en lekker op elk moment. Blijft er een stukje over? Je kunt hem ook meenemen in de lunchtrommel en koud opeten.

Vrijdag

Quesadilla's zijn van oorsprong Mexicaans, maar Sven maakte er een Franse versie van met andijvie, champignons en blauwe kaas. Lekker als hapje of als vrijdagavondmaaltijd op de bank voor de televisie. Hierbij past zeker een glas snelle sangria volgens een recept van Jolanda. 

Zaterdag

Aziatisch geïnspireerde recepten zijn doorgaans erg populair. Dit jaar hadden we twee recepten die zowel qua populariteit als originaliteit boven de andere Aziatische gerechten uit staken. Deze zijn ideaal voor op een zaterdag. Als lunch gerecht hebben we Hedwigs pindasoep met pittige topping. Serveer met naan of Turks brood.

's Avonds gaan de Chinese toer op een maken we Meta's mie met broccoli en hoisintofu. Hoisin is een Chinese zoet-hartige saus. Met dit gerecht wordt de afhaalchinees overbodig.

pindasoep

Zondag

De week sluiten we af met een winters hartig gebak. We maken Helens rodekoolstrudel met walnoten en geitenkaas. Deze kun je opdienen als onderdeel van een buffet, of als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht met een groene salade en eventueel nog gebakken aardappels. De mooie foto van het gerecht  hebben we nog net niet aan de muur opgehangen.

rodekoolstrudel groot

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama