pastei kleinWe beginnen de week met een worteltortilla en eindigen met wortelcakejes met clotted cream en frambozencoulis. Op de andere dagen maken we ook nog een aantal leuke gerechten klaar. Op dinsdag maken broccolistamppot met geitenkaas. Op woensdag bakken we samen met de kinderen Italiaanse pannenkoekjes met mozzarella en tomaat. Op donderdag zetten we de lente in met penne met witte asperges, doperwten en pecorino. Op vrijdag borrelen we met een auberginedip. Tot slot maken we op zaterdag knoflooksoep, pastei van paddenstoelen, pompoen en blauwe kaas en een citroencrème.

Maandag

We beginnen de week met een makkelijke worteltortilla. Dit is een leuke variant op de klassieke Spaanse aardappeltortilla. Serveer met een salade, een stukje brood en wat cocktailsaus of ketchup.

Dinsdag

We maken een broccolistamppot. Gebruik zoals altijd twee derde kruimige aardappels en één derde groente. Je kunt ze samen koken, maar voeg de broccoli dan wel pas toe wanneer de aardappels al iets zacht beginnen te worden, anders kook je hem helemaal plat. Werk af met boter melk, peper, zout en geraspte geitenkaas. Voor erbij bakken we blokjes courgette en paprika in wat olijfolie samen met een uitje, een handjevol kikkererwten uit blik en een teentje of 2 knoflook.

Woensdag

Het is altijd leuk om samen met kinderen te koken, vooral wanneer ze de hele dag thuis zijn. Maak dan wel iets wat ze erg lekker vinden, zoals deze Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella en tomaat uit het kinderkookboek van Karin Luiten.

Donderdag

Het aspergeseizoen is nog niet echt begonnen, maar je kunt er wel al in de winkel vinden. Daarom deze simpele doch lekkere penne met witte asperges, doperwten en pecorino.

Vrijdag

De werkweek zit erop. Nu even ontspannen. Het weekend zetten we in met een gezellig borrelmoment, al dan niet via Skype. We maken hummus en een auberginedip met Italiaanse kruiden en geven hierbij grissini.

Zaterdag

Hedwig maakte deze pastei van paddenstoelen, pompoen en blauwe kaas voor valentijnsdag, maar het gerecht is ook erg geschikt voor een gezellige zaterdagavond. Serveer vooraf een knoflooksoep en geef als toetje een citroencrème.

Zondag

We begonnen de week met wortels en we eindigen ze hier ook mee, maar natuurlijk niet op dezelfde manier. Vandaag bakken we immers zoete wortelcakejes met clotted cream en frambozencoulis ook volgens een recept van Hedwig, deze keer voor Pasen. Lekker feestelijk voor een uitgebreide brunch of gewoon voor bij de koffie.

Auberginedips Marleen 500x

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter