Open menu

mediterrane burger kaaskletskop thbVanavond gaan we weer over naar het zomeruur. Het nut hiervan gaan we niet bespreken, maar het zorgt er wel voor dat we 's avonds meer licht hebben en sneller een lentegevoel krijgen. Dat heeft ook wat invloed op wat we eten. De week beginnen we met een snelle pasta met courgette, paprika en roomkaas. Daarna gaan we verder met een frisse salade van rode aardappels in de schil en een eitje. Op woensdag maken we een Noord-Duitse aardappelsalade. Op donderdag serveren we een ovenschotel van bloemkool met mosterdsaus en nigella. Een pita met kruidige balletjes van wortel en rode biet en stevige knoflooksaus is dan weer ideaal voor op vrijdagavond. En wanneer het iets uitgebreider mag: Mediterrane burger met kaaskletskop op verse tomatensaus met tiramisu toe. Tot slot bakken we op zondag een vruchten-notenbrood.

Maandag

Na een drukke werkdag is een snelle maaltijd met niet te veel ingrediënten ideaal. Daarom maken we deze snelle pasta met courgette, paprika en roomkaas. Met een glaasje witte wijn erbij wordt het zelfs een ontspannen dinertje.

Pasta met roomkaas

 

Dinsdag

Met rode kool kun je een stuk meer doen dan alleen stoven. Lekker als een frisse salade met wortel en knolselder bijvoorbeeld! Knisperend, gezond en een beetje romig. Omdat het lang nog niet helemaal zomer is, serveren we er aardappels in de schil en een warm gekookt eitje bij. Natuurlijk mogelijk de aardappels en eieren samen in één pan. Let wel op de kooktijd.

rodekoolsalade maart2014

Woensdag

We hebben nog genoeg aardappels over van gisteren voor een Noord-Duitse aardappelsalade. Hierbij geven we simpele diepvriessperzieboontjes en een gebakken vegaworstje. Simpel maar lekker.

noordduitse aardappelsalade

Donderdag

Het kan 's avonds nog ietsje koud worden en dan is deze ovenschotel van bloemkool met mosterdsaus en nigella lekker. Naast de bloemkool spelen mosterd, kummel en venkelzaad een hoofdrol in deze ovenschotel, die al sinds jaren regelmatig bij Eelco op tafel komt. Het krokante kaaslaagje met nigellazaad maakt het gerecht af. Traditioneel en exotisch tegelijk. Je mag zelf kiezen of je aardappels of volkorenpenne wil gebruiken, beide varianten zijn lekker.

bloemkoolovenschotel 600px

Vrijdag

Vanavond blijven we gezellig thuis om te bekomen van de drukke week. We eten pita met kruidige balletjes van wortel en rode biet. Hierbij serveren we ook een sausje met stiekem wel erg veel knoflook. 

pita met groenteballetjes

Zaterdag

Het mag weer wat uitgebreider vanavond. We laten ons inspireren door Italië. Als voorgerecht geven we ravioli met eekhoorntjesbrood en truffel. Gewoon uit het koelvak van de betere supermarkt. Serveer ze met goede olijfolie en eventueel wat Italiaanse harde kaas. Als hoofdgerecht maken we een Mediterrane burger met kaaskletskop op verse tomatensaus. De pasta vervangen we hier door courgette-spaghetti. De maaltijd sluiten we af met zelfgemaakte tiramisu. Ben je geneigd om toch goedkope industriële tiramisu uit de supermarkt te kopen? Kijk dan naar het onderstaande Duitstalige filmpje van BesserEsser.

mediterrane burger kaaskletskop

Zondag

We bakken een vruchten-notenbrood dat ons al doet denken aan Pasen. Dit brood is lekker als ontbijt met jam of een plak Goudse kaas. Pindakaas zien we minder zitten. Natuurlijk kan het ook perfect bij de koffie met simpelweg wat roomboter.

Vruchten notenbrood1

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama