Open menu

313 regenboogstamppot kleinVoor dit weekmenu hebben we gasten uitgenodigd. Dit betekent dat we voor een keer niet putten uit onze eigen receptenschat, maar dat we lekkere gerechten van andere culinaire websites en kookkanalen voorstellen. Op maandag maken we een pittige pasta met sojabrokjes van Jeroen Meus. Op dinsdag serveren we een regenboogstamppot van Living The Green Life. Op woensdag zappen we naar VTM voor een risotto met rode kool en appel. Daarna zijn noedels met pindakaas en groene bonen van Lowly Food aan de beurt. Op vrijdag eten we Indiase missi roti en op zaterdag kleine spinazieclafoutis met brie en pecannoten van Yvette van Boven. Tot slot bakken we een appel-plaattaart van Wessalicious.

Maandag

Jeroen Meus heeft een vegetarisch kookboek uitgegeven, Groentekost, met een bloemlezing van zijn beste vegetarische en veganistische recepten. Op de website van Dagelijkse Kost vind je er ook al heel wat. En zelfs een recept met sojabrokjes. Hij maakt een pittige pasta met champignons, heel wat groenten, tomatensaus en natuurlijk sojabrokjes. Ideaal voor een maandagavond.

Dinsdag

Stamppot saai? Helemaal niet! Deze vegan regenboogstamppot van Living The Green Life is echt een feestje op tafel. Hij heeft maar liefst vier verschillende kleuren die naar je knipogen. Toch is deze stamppot net zo makkelijk als elke andere variant en perfect voor een doordeweekse dag.

 313 regenboogstamppot

Foto: Living The Green Life

Woensdag

Jeroen Meus heeft natuurlijk een evenknie bij de grootste concurrerende Vlaamse televisiezender VTM. En dat is prima, want daar maken ze ook hele leuke vegetarische dingen. Erg origineel maar toch nog klassiek vinden we de risotto met rode kool en appel van Sandra Bekkari. Een fijn herfst- of wintergerecht.

Donderdag

Sommige kookkanalen worden erg populair, anderen blijven onbekend. En dat ligt helaas niet altijd aan de kwaliteit. Sommige TikTok-kookvideo's zijn meer dan eens puur clickbait met recepten die zelfs helemaal niet werken. Dat is natuurlijk jammer voor de kleine getalenteerde hobbykok die uiteindelijk geen motivatie meer heeft wegens gebrek aan succes. Eén zo'n kanaal is Lowly Food. We zien zijn al even geen nieuwe recepten meer, dus we vrezen dat het eens gedaan zou kunnen zijn. Maar zijn recept voor peanut butter noodles with green beans, rijstnoedels met peultjes, snijbonen en pindasaus, vinden we ronduit geweldig. Simpel en snel te maken en het ideale comforteten.

313 peanut butter noodles

Foto: Lowly Food

Vrijdag

Roti, platbrood uit het Indiase subcontinent, vind je in zeer veel verschillende varianten. De missi roti van Food Viva is gemaakt van kikkererwtenmeel en heel wat kruiden. Lekker als bijgerecht of als snack met een chutney.

Zaterdag

Ik ga niet zeggen dat de Vegatopiaredactie een halve fanclub van Yvette van Boven is, maar het gaat toch in de richting. Daarom kan een recept van haar ook niet ontbreken in dit weekmenu. Op haar website staat een mooi recept voor kleine spinazieclafoutis met brie en pecannoten. Dit is meteen een mooi gerecht voor een zaterdagavond. Lekker met een mesclunsalade. Mocht je een walnotenboom in de tuin hebben, vervang de pecannoten dan gerust door walnoten.

 313 spinazieclafoutis 2

Foto: Yvette van Boven / Delicious Magazine

Zondag

Elke oven wordt geleverd met een hele handige bakvorm, namelijk de bakplaat zelf. Deze is vooral handig voor grotere, platte baksels die niet enorm gaan rijzen. Op de website Wessalicious vonden we een recept voor een eenvoudige appel-plaatkoek. Een lekker gebak voor het zondagse vieruurtje. Durf ook te variëren met dit recept: gebruik andere specerijen, gebruik een ander soort jam. Met een goed basisrecept als dit kan je alle kanten uit.

313 appel plaatkoek

Foto: Wessalicious

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama