Open menu

kerrie_thbDit zijn de kerrieaardappels en eieren die je ook bij de roti krijgt van de Surinamer, als je dat wel eens koopt. Zo maak je ze in een handomdraai thuis.

Het recept komt uit het gisteren besproken boek 'Wat eet je op een begrafenis' van Jeanette Diepenbroek. Daarin beschrijft zij de Bhodjan, de Hindoestaans-Surinaamse rituele maaltijd, die vaak vegetarisch is. Maar ook in de alledaagse maaltijd zijn kerrieaardappels prima op hun plaats. Het geheim is de Hindoestaanse kerrie. Koop die in een toko, bijvoorbeeld van het merk Dun Tong. Smaakt echt heel anders dan kerrie uit de gemiddelde supermarkt. Om even voor om te fietsen dus.

Een aardappel en een ei

Voor 4 personen
8 eieren
4 aardappels
6 el olie
1 ui
2 tomaten
1 glas water
2 eetlepels Surinaams-Hindoestaanse kerrie (massala)
2 teentjes knoflook
zout
zwarte peper

  • Kook de eieren hard en pel ze. Dep ze goed droog als ze zijn afgekoeld.
  • Verwarm de olie in een wok en bak de hele eieren twee aan twee, totdat ze rondom een mooi bruin (bobbelig) korstje gekregen hebben. Steeds omscheppen. Leg de eieren apart.
  • Schil de aardappels, was ze en snij ze in partjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie tot ze glazig zijn.
  • Schep de massala erdoor en voeg de aardappels en de eieren bij. Doe er een glas water bij en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Na ongeveer 10 minuren kun je de gesneden tomaten toevoegen en zachtjes laten meepruttelen.
  • Op smaak brengen met zout en zwarte peper.

Lekker met kouseband of snijbonen.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama