Open menu

quesadilla thbQuesadilla is een gemakkelijk en smakelijk Mexicaans gerecht waar je je eigen invulling aan kan geven. Het is lekker als hoofdgerecht maar ook als hapje. De gesmolten kaas dient als 'lijm' voor het geheel, waardoor je quesadilla gemakkelijk uit het vuistje kan eten.

Er bestaan zeer veel varianten op de quesadilla. Hier is een recept voor een rijkelijk gevulde vegetarische versie. Je kan het recept aanpassen naar gelang wat er in je koelkast ligt.

Serveer de quesadilla's met guacamole en/of zure room.

Vegetarische quesadilla's

Voor 2-3 personen ofwel 2 grote quesadilla's

1 kleine courgette
1 aubergine
1 paprika (kleur naar keuze)
2 kleine tomaten
1 ui
1 rode peper
1 blik bonen (zwart, bruin of borlotti)
100 g champignons
2 teentjes knoflook
400 g geraspte kaas
4 grote tortilla's
zout
komijn
oregano
olijfolie

  • Snipper de ui fijn.
  • Verwijder en zaden en de zaadlijsten van de rode peper en snij hem vervolgens zeer fijn.
  • Verwijder de pitjes van tomaten en snij ze in blokjes.
  • Snij de andere groenten in blokjes van gelijke grootte.
  • Verhit een scheutje olie en bak de ui glazig.
  • Voeg de groenten stuk voor stuk toe, bak steeds eerst even door voor je de volgende toevoegt. Eerst doe je de rode peper erbij, dan de aubergine, de courgette, de paprika, de tomaten en ten slotte de champignons. Meng alles goed en voeg als laatste de geperste knoflook en de komijn en oregano toe.
  • Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze even uitlekken. Voeg ze daarna bij de groenten. Laat alles even stoven totdat al het vocht verdampt is. Wanneer er nog vocht overblijft, krijg je een kleffe quesadilla.
  • Neem een tortilla en leg hem in een koekenpan op middellaag vuur. Wanneer de tortilla warm is, strooi je er 100 gram geraspte kaas over en daarna de helft van de groenten. Wanneer de kaas begint te smelten, strooi je nog eens 100 gram geraspte kaas over de groenten en dek je het geheel af met een tortilla.
  • Draai de quesadilla nu om zonder knoeiboel: leg een bord met de bovenkant naar beneden op de quesadilla. Leg je hand bovenop het bord en draai de pan om zodat de quesadilla op het bord komt te liggen. Zeg de pan terug op het vuur en laat de quesadilla terug in de pan glijden. Laat hem nog even bakken totdat de tortilla's krokant zijn.
  • Herhaal het proces voor de tweede quesadilla.
  • Snij de quesadillas in punten en serveer.

 


altMeer!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama