Open menu

loempia asperge vegaham thbOok vandaag twee recepten met producten uit het pakket van Hofweb dat we eergisteren bespraken. De oude geitenkaas liet zich heerlijk verwerken in een pesto, die het zowel in de spaghetti goed deed, als in de in filodeeg gerolde asperges met vegetarische ham.

Potje pesto

2/3 van een bos basilicum uit de pot (alleen de blaadjes)
60 g geraspte oude geitenkaas
1 teentje geperste knoflook
40 g geroosterde pijnboompitten
½ el citroensap
6 el extra vergine olijfolie

  • Doe alles in een mengbeker en pureer met een staafmixer tot een smeuïge pesto. Mocht je het niet smeuïg genoeg vinden dan kun je er altijd nog wat olijfolie aan toevoegen.

pesto geitenkaas

Deze pesto kun je naar believen door een spaghetti husselen, met erbij extra geroosterde pijnboompitten en parmezaanse kaas. Maar je kunt er ook onderstaande amuse mee maken:

Loempia van witte asperge, vegetarische ham en pesto met oude geitenkaas

voor vier personen:
4 vellen filodeeg
4 el olijfolie in kommetje
4 grote dikke kraakverse asperges (van Hofweb in dit geval)
4 plakken vegetarische ham
4 el pesto met oude geitenkaas
1 keukenkwastje
½ geklutst ei

  • Voorbereiding: laat de vellen filodeeg twee uur van tevoren in de koelkast ontdooien
  • Schil de asperges rondom, snij de onderste twee cm eraf, snij de asperges door en blancheer de helften vijf minuten in kokend water. Giet voorzichtig af en spoel koud af om het garingsproces te stoppen.
  • Leg het filodeeg onder een vochtige theedoek. Snij op een werkblad een vel filodeeg over de breedte door met een scherp mes. Vet de twee helften in met met olijfolie.
  • Snij de ham in de breedte door. Leg op iedere vel filodeeg een doorgesneden plak vegetarische ham, smeer over iedere helft een halve eetlepel pesto en leg er een halve asperge op. Rol het op tot een rolletje en kwast het in met het geklutste ei. Herhaal deze handelingen tot je acht rolletjes hebt.
  • Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in tien minuten gaar en bruin in een oven van 225 graden.

Serveer de aspergeloempia’s warm als amuse of klein voorgerechtje, Ik serveerde de rolletjes met een takje salie uit eigen tuin, die zo mooi in bloei staat op het moment.

loempia asperge vegaham

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de biologische webwinkel Hofweb. Hedwig heeft het testpakket gratis mogen ontvangen. Daarnaast organiseren Vegatopia en Hofweb op de sociale media beide een winactie, om lezers van Vegatopia met Hofweb bekend te maken en vice versa. Dit alles doen we met gesloten beurzen.

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama