Open menu

paneerDeze kruidige paprika's gevuld met paneer (Indiase kaas) komen uit het met vier sterren beoordeelde kookboek 'de Indiase keuken van Anjum'. Niet heel moeilijk te maken, nu je paneer gewoon kant en klaar kunt kopen in de biowinkel.

Als je paneer liever zelf wilt maken vind je hier een recept.

Voor 4 tot 8 personen
4 grote of 8 kleine groene of rode paprika´s, kapje eraf en zaad verwijderd
3 el plantaardige olie
2 tl komijnzaad
1 ui, gepeld en gesnipperd
3 grote tomaten, kleingesneden
4 tl kleingesneden verse gember
2 flinke handjes diepvriesdoperwten
75 g sperzieboontjes, in kleine stukjes
zout en peper naar smaak
1/2 tl geelwortelpoeder (koenjit)
1/2 - 1 tl chilipoeder of cayennepeper
4 tl gemalen koriander
1 el garam masala
250 g paneer
5 el slagroom
handje verse koriander, gehakt

  • Verwarm de over voor op 190 graden. Zet de paprika op een bakplaat en schuif ze 20-25 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.
  • Verhit intussen de olie in een anti-aanbakpan en bak het komijnzaad circa 20 seconden, tot het donker kleurt. Doe de ui erbij en fruit die zacht en goudgeel. Voeg de tomaten toe met gember, doperwten, boontjes, zout en specerijen en verwarm alles 8-10 minuten of tot de tomaten zacht zijn.
  • Verkruimel de paneer (boven de pan met het tomatenmengsel, red.) en meng er 100 ml water door. Roer de slagroom erdoor en voeg royaal zout en peper toe omdat de paprika die ook zal absorberen. Voeg de koriander toe en zo veel water dat je over elke gevulde paprikahelft een lepel vocht kunt scheppen. De paneer zal ook vocht absorberen, misschien moet je meer toevoegen.
  • Halveer de paprika's en vul de helften met het panneermengsel. Schep er wat van het vocht over. Schuif ze onder een voorverwarme grill voor een bruin korstje en serveer.

De recensie van het kookboek 'de Indiase keuken van Anjum' vind je hier.

 


 

Meer recepten met paneer!

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama