Open menu

Met de serie Winterse Woensdagen hopen we je te inspireren om lekker de keuken in de duiken op de koude dagen die nog voor ons liggen.
Deze week, als afsluiting: koolrabischnitzel met kikkererwten in gember-tomatensaus en aardappelpuree

Het ene weekend loop je al zonder jas buiten rond en het weekend daarop ligt er ijs in de vijver. Moeten we de schaatsen nog uit het vet halen of mogen de zomerjassen weer uit de kast? Een beetje kriegelig worden we toch wel van die wispelturigheid.

Daarom als afsluiting van de serie Winterse Woensdagen een lentefris gerecht dat het ook goed doet op een winterse woensdag. En wel met groente van het seizoen: koolrabi.

Koolrabischnitzel met kikkererwten in gember-tomatensaus en aardappelpuree
(voor 2 personen)

1 grote koolrabi (ca. 500 gram)
6 middelgrote aardappelen, geschild
1 tomaat, fijngesneden
1/2 blik kikkererwten, uitgelekt
1 blikje (15 g) tomatenpuree
1 teen knoflook, geperst
1 bolletje gember, fijngesneden
1 pepertje, fijngesneden
3 groene kardemoms, geplet
Kruidnagel, komijn, kerriepoeder, nootmuskaat, korianderblad
Peper, zout
1 ei, losgeklopt
Melk of groentebouillon
Bloem, paneermeel
Mosterd

Schil de koolrabi, verwijder de stronk, en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Wrijf de schijven in met ruim zout, een snufje komijn en een snufje kruidnagel. Bestrooi met bloem en laat zo'n twintig minuten staan. Haal de schijven door het losgeklopte ei en bestrooi met paneermeel. Bak de koolrabi in zo'n tien minuten aan beide zijden krokant. Serveer met een lik mosterd erbij.

Kook de aardappelen gaar in water met voldoende zout. Pureer en maak smeuïg met melk of groentebouillon. Kruid met kerriepoeder, nootmuskaat, peper en korianderblad.

Breng in een pannetje olie aan de kook. Fruit hierin de kardemom, knoflook, gember en het pepertje. Voeg de fijngesneden tomaat toe, met een snufje zout. Roer goed. Na vijf minuten volgen de kikkererwten en de tomatenpuree. Breng het geheel met ca. 1 dl water tot de juiste consistentie. Voeg naar smaak extra zout, suiker en/of peper toe.

 

Meer!
Vegatopia's Winterse Woensdagen

Woensdag 9 januari: Glühweincakejes en spiced coffee
Woensdag 16 januari: Vier verrassende stamppotten
Woensdag 22 januari: Wintertheetoet met honing-walnootstengels
Woensdag 6 februari: Stoofpot, troost voor een troostelozedag
Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama