Open menu

appel rabarbergebakje kleinSoms wil je gewoon iets snels klaarmaken met ingrediënten die je in huis hebt, of met dingen die eigenlijk op moeten. Het idee voor deze gebakjes is dan ook ontstaan toen ik nog een paar plakjes ontdooid bladerdeeg had liggen na het maken van een eerder recept voor Vegatopia. Wat kan ik ermee doen? Wat heb ik verder nog in huis? In bladerdeegpizza had ik geen zin, ik had liever iets zoets dat ook weer niet mierzoet is. Daarom bedacht ik deze appel-rabarbergebakjes. Ze zijn klaar in een handomdraai en daarbij zijn ze ook nog eens puur plantaardig, afhankelijk van het type bladerdeeg dat je gebruikt. Ik gebruikte rabarbarjam, maar indien je deze niet kan vinden dan kun je ook rabarbercompote gebruiken. De appel en de fris-zure rabarber gaan erg goed samen.

Nodig per gebakje:

1 plakje diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
een halve appel (Jonagold)
2 el rabarberjam of rabarbercompote

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Lag de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Kerf met een mesje een rand van ongeveer een halve cm van de buitenrand. Snij het deeg niet helemaal door. Dit wordt de korst van het gebakje.
  • Besmeer elk plakje met een laagje rabarberjam of -compote. Laat de buitenrand wel vrij.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij ze overlangs doormidden en daarna in de lengte in dunne plakjes. Leg de appelplakjes nu dakpansgewijs op het besmeerde gedeelte.
  • Bevochtig de buitenrand lichtjes met wat water met behulp van een kwastje of je vinger.
  • Bak de gebakjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster en serveer.

appel rabarbergebakje


Meer makkelijk gebak met bladerdeeg!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama