Open menu

bismillaarabia_thbGisteren recenseerden we Bismilla Arabia, vandaag een recept uit dit leuke kookboek om de sfeer ervan te proeven.

Semolinaköfte met geroosterde-paprika-knoflooksaus
(voor 4 personen)

3 puntpaprika's
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
2 dl olijfolie
zout
200 g semolina
250 g fijne bulgur
2 el Turkse paprikapasta
2 el fijngesneden peterselie

Besprenkel de bulgur met weinig water. Rooster de paprika's en pepers in de vlam van het fornuis of op de barbecue tot ze zwart zijn. Ontvel en verwijder de zaadlijsten. Pureer de knoflook met de olie, paprika's en pepers met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de saus op smaak met zout.

Meng de semolina, bulgur en paprikapasta met een beetje water tot een compact deeg. Vorm er stevige balletjes van; druk ze in het midden licht in. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de 'köfte' toe; kook ze in ca. 30 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan in een schaaltje.
Giet de paprika-knoflooksaus erover en laat 10 minuten staan.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie en dien op.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama