Open menu

Budin de quinua thbPudding op basis van quinoa is populair in Peru. Dit recept is een leuke variant die ook gemakkelijk veganistisch gemaakt kan worden door plantaardige melk te gebruiken. Deze pudding heeft de structuur van broodpudding.

De oorspronkelijke recepten schrijven 200 gram suiker voor. Voor ons is dit veel te zoet. Dit geldt trouwens vaker voor Zuid-Amerikaanse recepten, het beste is je dat te realiseren en even goed na te denken over de voorgeschreven hoeveelheid suiker.

Nagerecht voor 6 personen
200 g quinoa
2,4 dl (plantaardige zoals sojamelk of gewone) melk
100 g suiker
2 grote rijpe bananen
1 el margarine
1 el bakpoeder
1 el havervlokken
1 à 2 el rozijnen
zout

Budin de quinua

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de quinoa in 5 dl water gedurende acht minuten. Giet af en hou apart.
  • Pureer de bananen in een kom. Roer hier de melk, de suiker en de margarine door. Voeg het bakpoeder en een snuifje zout toe en meng goed. Voeg nu de havervlokken, de quinoa en de rozijnen toe.
  • Neem een een vierkanten bakblik of een cakevorm. Je kunt de vorm het best bekleden met bakpapier om de pudding straks er gemakkelijk in zijn geheel uit te halen. Anders kun je de vorm ook gewoon invetten met olie of margarine. Giet het beslag erin. Bak de pudding gedurende 30 minuten op 150 graden.
  • Laten de pudding volledig afkoelen en opstijven, want wanneer je hem uit de oven haalt is hij nog vloeibaar. Snij hem daarna in vierkantjes en dien op met bijvoorbeeld yoghurt, fruit of een bol vanille-ijs.

 


altMeer Peruaans!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama