Open menu

PavlovathumbEerder bespraken we Eten uit de Volkstuin. Vandaag geven we jullie één van de vele leuke recepten uit het boek: pavlova met rode bes. Erg feestelijk en eigenlijk niet eens moeilijk om te maken.

 

Terwijl ik me afvroeg wat ik eigenlijk met Japanse wijnbessen moest doen, kwam foodblogvriendin Hazel met het idee om ze op een pavlova te draperen. Goed idee!

En ik heb de smaak te pakken. Op zo’n pavlova – het is echt niet zo moeilijk als het eruitziet – kunnen bij gebrek aan Japanse wijnbessen ook rode bessen!

 

6 eiwitten

snufje zout

350 g witte basterdsuiker

2 tl maïzena

1 tl natuurazijn

250 ml slagroom

suiker voor de slagroom (naar smaak)

6 à 7 trossen rode bessen

 

  • Maak de kom van de keukenmachine brandschoon. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Splits de eieren en gebruik alleen de eiwitten. Doe de eiwitten met een snufje zout in de kom van de keukenmachine en klop ze stijf. Voeg na een paar minuten, terwijl de keukenmachine draait, telkens wat van de suiker toe. Het eiwit is goed als je er pieken van kan maken of de kom op z’n kop kan houden zonder dat het eiwit er uitvalt. Voeg dan maïzena en natuurazijn toe. Laat de machine nog even kort draaien.
  • Schep met een grote opscheplepel het eiwit op een met bakpapier bekleed bakblik. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de pavlova 10 minuten op 160 graden voor een krokante buitenkant. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 130 graden en bak de pavlova nog 1 uur. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova minstens 2 uur in de oven afkoelen. Open de deur van de oven niet! Ook niet om te kijken,want de pavlova kan inzakken.
  • Voeg naar smaak wat suiker toe aan de slagroom en klop deze met een mixer stijf. Spatel de slagroom op de pavlova en drapeer de trossen rode bessen op de slagroom.

 

Tips voor de perfecte pavlova:

  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn
  • Zorg dat de kom van de keukenmachine vetvrij is. Afwassen en omspoelen met heet water, werkt prima
  • Splits de eieren apart. Doe dit niet direct boven de kom met andere eiwitten. Als het mislukt, hoef je maar 1 eiwit weg te doen
  • Voeg na een paar minuten mixen, steeds wat suiker toe
  • Open de deur van de oven niet als de pavlova afkoelt

Pavlova

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama