Open menu

Met de serie Winterse Woensdagen hopen we je te inspireren om lekker de keuken in de duiken op de koude dagen die nog voor ons liggen.
Deze week: Wintertheetoet en honing-walnootstengels

Wij willen natuurlijk het knusse wintergevoel tot het laatste onderdeel van de maaltijd volhouden. Daarom vandaag een romig toetje met wintertheesmaak en daarbij knapperige honing-walnootstengels

Wintertheetoet
Ingrediënten
-2,5 dl slagroom
-1 dl water
-2 zakjes winterthee
-2 eieren
-70 gram suiker
-1 zakje vanillesuiker
-5 gram agar agar

Bereiden
Kook het water en laat de twee theezakjes er 10 minuten in trekken.
Splits de eieren en klop de dooiers de suiker en de inmiddels sterke thee door elkaar in een pan. Laat het mengsel al kloppend op een zacht vuurtje warm worden tot suiker is opgelost en de dooiers gebonden. Los de vanille suiker en de agar agar op in het mengsel. Terwijl je het mengsel iets laat afkoelen, klop je de eiwitten en de slagroom stijf. Meng de slagroom met de eiwitten en schep er het theemengsel door. Laat het nog wat kouder worden in de koelkast en seveer het in kop en schotels. Garneer met wat geraspte sinaasappelschil en een plakje appel in de schil.

Honing-walnootstengels
2 plakjes bladerdeeg
honing
geroosterde walnoten, iets fijngemaakt

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd elk plakje in vier reepjes. Besmeer de acht reepjes aan beiden kanten met honing en strooi en ook aan beide kanten de geroosterde walnoot op. Pak een reepje op en krul zoals op de foto hierboven. Leg ze op bakpapier en bak in ongeveer 10 minuten aan 1 kant bruin. Keer ze om en bak ook de andere kant bruin. In totaal hebben ze ongeveer 20 minuten nodig. Wellicht heb je een oven waarbij het helemaal niet nodig is ze om te keren.

Recept wintertheetoet: Gwen. Recept honing-walnootstengels: Annemieke

 

Meer!
Vegatopia's Winterse Woensdagen

Woensdag 9 januari: Glühweincakejes en spiced coffee
Woensdag 16 januari: Vier verrassende stamppotten
Woensdag 22 januari: Wintertheetoet met honing-walnootstengels
Woensdag 6 februari: Stoofpot, troost voor een troostelozedag

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama