Open menu

Oud Broodquiche c Daisy Scholte thumb

Eerder deze week besprak Ellen het boek Lekker koken met restjes van Daisy Scholte. Vandaag plaatsen we een recept uit dit boek met eten dat vaak wordt weggegooid: oud brood en groenten. Dat is dus helemaal niet nodig;  je maakt er in een handomdraai een heerlijke quiche van. Leef je uit en word een echte kliekjeskoning(in)!

De oudbrood quiche is inmiddels een echte Daisy-klassieker en een ultiem restjesrecept. De bodem maak je van oud brood en de vulling van restjes. Het is makkelijk, een stuk gezonder dan het origineel met bladerdeeg en het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Dit heb je nodig:

1 el olie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
400 g groenten
peper & zout
minstens 6 sneetjes oud brood
3 eieren
250 ml room
100 g kaas, geraspt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de ui en knoflook in.
  3. Bak de groenten kort mee met wat peper en zout. Afhankelijk van de soorten groente kun je er kruiden als basilicum of tijm aan toevoegen. Zet daarna het vuur uit.
  4. Leg de oude boterhammen op de bodem en tegen de randen van een springvorm. Scheur of snijd de sneetjes brood in de juiste vorm.
  5. Verdeel de groentemix over de met brood bedekte springvorm.
  6. Klop de eieren goed los met de room en ongeveer de helft van de kaas en giet het over de groente.
  7. Strooi tot slot de overgebleven kaas over de vulling en bak de quiche in 30 minuten gaar of tot de vulling gestold is en de bovenkant mooi bruin.

Tip! Test eerst met een beetje water of jouw springvorm waterdicht is. Is dat niet zo, dan kun je de quiche beter in een dichte taartvorm maken.

Oud Broodquiche c Daisy Scholte ii

 

lekker koken met restjes

Lekker koken met restjes - Daisy Scholte
prijs: € 14,99
ISBN: 9789046822074
Zachte kaft | 144 Pagina's | Uitgeverij Nieuw Amsterdam

 


Meer quiche!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama