Open menu

Zeg nu zelf, dat klinkt toch een stuk smakelijker en exotischer dan 'groente met yoghurt'. Het is weliswaar geen origineel Grieks recept, maar wel zeer prijsbewust en mediterraan. Bovendien staat het in een mum van tijd op tafel, zodat je des te langer kunt mijmeren over de gevolgen van de eurocrisis - of misschien toch over vrolijker zaken, zoals de zomervakantie, die met rasse schreden naderbij komt.

Voor vier personen

  • 1 kilo (in totaal) wortel, courgette en venkel (*)
  • 1 teentje knoflook, pepertje
  • 150 gram (volle, Griekse of Turkse) yoghurt
  • 1/4 muskaatnoot, geraspt (of 1/2 tl nootmuskaat uit een potje)
  • 2 tl oregano
  • peper, zout
  • olijfolie

Schil de wortel, ontdoe de venkel van stronk en groen. Snijd wortel, courgette en venkel in repen. Vermeng de yoghurt met peper, zout, nootmuskaat en oregano en laat deze op kamertemperatuur komen.

Verhit olijfolie in een wok of koekenpan. Fruit hierin de geperste knoflook en het fijngesneden pepertje. Voeg de reepjes wortel, courgette en venkel toe. Bak het groentemengsel in ongeveer vijf minuten op hoog vuur beetgaar.

Draai het vuur uit, laat de groente een paar minuten afkoelen, en meng de gekruide yoghurt door het groentemengsel. Serveer vervolgens meteen.

(*) De verhouding wortel, courgette en venkel kun je variëren naar beschikbaarheid en smaak. Veel mensen vinden venkel nogal intensief smaken, dus daar kun je beter wat minder van nemen - of, in geval van twijfel, geheel weglaten (maar dat zou jammer zijn). Er is niemand die je verbiedt om ook bijvoorbeeld paprika of ui te gebruiken.

Tips:

 

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama