Open menu

Ze stonden op mijn lijstje om te maken met kerst, deze smaakvolle gevulde portobello’s. Maar ik was duidelijk niet de enige die iets met portobello's wilde doen tijdens het kerstdiner, want nergens waren ze nog te krijgen. Niet onder de naam portobello en ook niet onder hun alternatieve naam, 'XXL champignon'. Helaas… Gelukkig waren er wel oesterzwammen en dus ben ik overgestapt op oesterzwamkroketjes (dat recept komt een andere keer!). Ook erg lekker, maar wel ietsje meer werk!

Maar terug naar de gevulde portobello's. Die zijn echt niet alleen met kerst lekker, maar het hele jaar door heerlijk. En ze zijn dus erg makkelijk om te maken. Serveer de portobello's als voorgerecht of als hoofdgerecht met een simpele salade erbij van bijvoorbeeld rucola, cherrytomaatjes, gegrilde asperges en Parmezaanse kaas. Of maak deze bruschetta voor ernaast, ook een heel goede combi.

voor 4 gevulde portobello’s

4 grote portobello's
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
200 g spinazie
2 tomaten
0,5 blikje tomatenblokjes à 400 g
1 tl oregano
1 bol mozzarella
peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mocht er nog wat aarde op de portobello's zitten, borstel die er dan voorzichtig af. Snijd de stelen van de portobello's en hak ze fijn. Leg de portobello's op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de randjes met 1 eetlepel olijfolie.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wokpan.
  • Hak het knoflookteentje fijn en wok het samen met de spinazie en de fijngehakte steeltjes portobello kort gaar.
  • Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng dit met de tomatenblokjes uit blik en de oregano.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Vul nu de portobello’s: eerst met de spinazie, daar bovenop de tomaten en bedek tenslotte met plakjes mozzarella. Maal hier naar smaak nog wat zout en peper overheen en zet de gevulde portobello’s dan 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 


Meer met portobello's!

Annelies, gastredacteur, houdt van schrijven, koken en fotograferen en combineert die drie hier en op haar eigen foodblog Pretty Good Cooking. In haar vrije tijd trekt ze graag de wijde wereld in en studeert ze voeding en diëtiek.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama