Open menu

Pannenkoeken zijn lekker, of je nu 8, 38 of 88 bent. Met pannenkoeken ben je altijd verzekerd van tevreden gezichten en gevulde buiken rond de tafel. Nu is er weinig mis met een klassieke naturel pannenkoek met stroop of suiker en kaneel, maar pannenkoeken lenen zich ook uitstekend om eindeloos mee te varieren. Zoet fruit zoals bessen, aardbeien, appel of banaan zijn heerlijk, maar ook hartige ingrediënten zoals kaas, champignons en ui zijn erg lekker in een good old pannenkoek.

Behalve met verschillende soorten beleg en vullingen kan je je ook uitleven in de presentatie van je pannenkoek. Ben je gewend om je pannenkoeken gewoon aan een vork te prikken en op te rollen? Let dan goed op, want vandaag gaan we een pannenkoektaart maken!

Een pannenkoektaart is eigenlijk niets meer dan een stapel pannenkoeken met verschillende vullingen waar je een punt uit snijdt, in plaats van ze één voor één van de stapel te pakken. Zo heb je in één portie verschillende smaken en texturen te pakken en het is net iets feestelijker en eens wat anders dan anders.

Mijn pannenkoektaart maakte ik als avondmaaltijd met hartige ingrediënten, maar je kan natuurlijk ook helemaal wild gaan met zoete belegjes. Je kan de vulling ìn je pannenkoek bakken, maar bijvoorbeeld ook een lekkere spread tussen de pannenkoeken smeren, of verse kruiden ertussen strooien.

In mijn taart (zie de foto's) zaten rode en witte uien in ringen, champignons, blokjes courgette, schijven rode paprika, preiringetjes en tomaat. En af en toe heb ik tussen de pannenkoeken (om de drie ofzo) gehakte verse peterselie en basilicum, en versgemalen zwarte peper gestrooid. Ik eet er graag stroop bij, ook bij de hartige. Beetje vreemd, maar wel lekker!

Tel per persoon ongeveer vier pannenkoeken, afhankelijk van je vulling en of je grote eters aan tafel krijgt of kleine. Ik ga ervan uit dat ik geen exact recept voor pannenkoeken hoef uit te schrijven, daarom beperk ik me tot wat inspiratie voor vullingen en beleg.

Hartig:

Kaas
Preiringetjes
Courgetteblokjes
Plakjes champignon
Uien in ringen
Dunne schijven paprika
Tomatenplakjes
Kruidenkaas
Vegetarische spekreepjes
Fijngehakte verse basilicum en peterselie
Versgemalen zwarte peper

Zoet:

Plakjes banaan
Plakjes aardbei
Bessen
Vruchtenjam
Plakjes appel
Kaneelsuiker
Hagelslag
Nutella
Fijngehakte walnoten of hazelnoten

Bak een flinke stapel pannenkoeken, snij er een punt uit, zet schenkstroop op tafel (ook bij de hartige pannenkoekentaart!! Geloof me!) en laat het feest beginnen!

 


Meer pannenkoeken!

Marleen, gastredacteur, reist graag, kookt graag en wordt blij van markten met veel verse producten

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama