Open menu

Onlangs besprak Annemieke het kookboek Lekker uitpakken, kookboek voor kinderen van Karin Luiten. Ze gaf het vier sterren. We mochten al een recept uit dit boek voor shakshuka plaatsen, het Midden-Oosterse groente-eiergerecht. Vandaag hebben we nog een recept uit Lekker Uitpakken, nu voor Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella, basilicum, kerstomaatjes en walnoten.

Zorg de volgende keer dat jullie pannenkoeken bakken dat jullie er extra veel maken. Natuurlijk kun je die de volgende dag koud opeten als ontbijt, maar het is ook leuk om er deze Italiaanse rolletjes mee te maken. Als een soort wraps uit de oven.

Maken: 25 minuten
In de oven: 20 minuten
(Vegetarisch)

NODIG VOOR 4 PERSONEN:

8 pannenkoeken
2 bollen buffelmozzarella
250 g kerstomaatjes
12 olijven zonder pit
1 grote bos verse basilicum
50 g walnoten
50 g geraspte Parmezaanse kaas
paar scheutjes olijfolie
zout & peper uit de molen

SPECIALE SPULLEN: staafmixer-met-bakje (of keukenmachine), ovenschaal

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet alvast een langwerpige ovenschaal (bijvoorbeeld een lasagneschaal) in met wat olie.
  2. Snij de mozzarella in stukjes.
  3. Snij de tomaatjes doormidden.
  4. Snij de olijven in ringetjes.
  5. Doe de basilicum in het bakje dat bij de staafmixer hoort en maal fijn. Of neem de keukenmachine.
  6. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe, plus alle walnoten, zout, peper en een scheutje olijfolie en maal nogmaals kort tot je een dikke groene pesto hebt met brokstukjes noot erin.
  7. Leg de pannenkoeken plat op het aanrecht.
  8. Verdeel er in een streep in het midden zo eerlijk mogelijk de mozzarella, tomaat en olijf over. Schep met een theelepel hier en daar een dotje pesto.
  9. Rol op en leg de pannenkoeken met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  10. Sprenkel er een beetje olijfolie over. Bestrooi met de rest van de geraspte parmezaanse kaas. (Je kunt dit allemaal vooraf al maken, of nu meteen in de oven zetten.)
  11. Bak ± 20 minuten in de oven tot de pannenkoeken warm zijn, de mozzarella gesmolten is en de parmezaan de boel een goudbruin kleurtje heeft gegeven.

Tip: Vervang de kerstomaatjes voor de helft door (half) gedroogde tomaten op olie (sud ’n sol).

 


Meer pannenkoeken!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama