Open menu

hedwig quesadilla kleinIn Praag werd ons het bekende vegetarisch restaurant Estrella aanbevolen. De zoektocht ernaartoe moest natuurlijk de eerste beste dag plaatsvinden en we hebben er ook meteen gereserveerd voor dezelfde avond. Ik had me er de hele dag op verheugd en was absoluut niet teleurgesteld. Als hoofdgerecht nam manlief een safraanrisotto met oesterzwammen en een koekje van parmezaan. Ikzelf nam quesadilla’s hartig gevuld met spinazie, oesterzwammen en cheddarkaas. Natuurlijk ging ik, eenmaal thuis, deze quesadilla’s proberen te evenaren, met het onderstaande heerlijke resultaat.

Voor twee personen

4 mini-tortilla’s à 34 g
1 el olijfolie
250 g gewassen verse spinazie
150 g kastanjechampignons
1/2 teen knoflook
6 plakjes gesneden jalapeñopepers uit een bokaal (bv  AH huismerk)
120 g cheddar in plakjes (échte cheddar, geen plakjes in plastic)

Voor het rode sausje:

4 el ketchup 
1/4 rode paprika 
1/4 teen knoflook 
2 tl vegetarische worcestersauce

Voor het crème-fraîchesausje:

125 ml crème fraîche 
1 tl rode pesto
1/2 teen knoflook 
1 tl gedroogde oregano
1 tl citroensap

Verder nodig: pizzasnijder (optioneel)

  • We starten met het maken van de sausjes. Voor het rode sausje: doe de ketchup en de worcestersauce in een kommetje en rasp er de knoflook doorheen. Snijd het stuk paprika in piepkleine blokjes en doe erdoor. Schep over in twee mini-schaaltjes
  • Voor het kruidensausje: roer in een kom de pesto, citroensap en oregano door de crème fraiche en rasp er de knoflook doorheen. Voeg peper en zout naar smaak aan toe. Schep over in twee mini-schaaltjes. 
  • Voor de quesadilla’s: snijd de kastanjechampignons in plakjes en roerbak samen met de spinazie op hoog vuur tot de champignons bruin zijn en de spinazie geslonken. Dit duurt ongeveer twee minuten. Breng op smaak met wat peper en zout en rasp er de halve teen knoflook boven. 
  • Leg vier mini-tortilla’s op een werkblad en verdeel over de helft van iedere tortilla het paddestoelen-spinaziemengsel. Strooi er de jalopeñoplakjes in stukjes over, samen met de plakjes cheddar.
  • Klap de tortilla’s dicht en grill ze per twee in een contactgrill of in een grillpan. De tortilla's moeten mooi bruingestreept zijn en de kaas gesmolten.

Snijd ze door met een pizzasnijder (of een broodmes), leg op ieder bord vier halve quesadilla’s en serveer er de sausjes bij.

hedwig quesadilla

hedwig quesadilla praag


Meer lekkere vakantieherinneringen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

the Kitchenary

horecarama