Open menu

gestoomde aubergine thbWe horen altijd dat aubergine een probleemgroente is. Daar vinden wij niks van waar, wij zijn dol op aubergine en geven graag originele recepten. Zoals deze Aziatische.

Voor de chingkiang rijstazijn moet je even naar de toko. Maar zo'n fles blijft jaren goed, en je kunt er meer leuke gerechten mee maken.

Bijgerecht voor twee personen
1 aubergine
1 cm gember
1 teen knoflook
1 verse of gedroogde rode peper (naar smaak)
1 el Japanese rijstazijn (is gewoon in de super te koop, bij de sushispullen)
1 el (zoute) sojasaus
1 tl chingkiang rijstazijn (zie boven)
1 tl suiker
10-15 g koriander
1 bosui

gestoomde aubergine

  • Snij de aubergine in reepjes.
  • Breng water in een stoompan aan de kook, of als je die niet hebt een pan waar een vergiet in kan waar een deksel op past. Breng het water aan de kook, draai het vuur halfhoog en doe dan de stoommand/vergiet erin.
  • Voeg de reepjes aubergine toe, doe de deksel op de pan/vergiet en laat de aubergine in ca. 15 minuten gaar stomen. Roer de aubergines halverwege een keer door (let op: stoom). Proef na 15 minuten of je de aubergine gaar genoeg vindt.
  • Pers de teen knoflook en rasp de gember. Doe die in een kom met suiker, sojasaus en de twee azijnen. Snij de peper fijn en voeg die ook toe.
  • Laat de aubergine heel even uitlekken boven de gootsteen en voeg dan toe aan de saus.
  • Hak de koriander en lenteui fijn en roer door de aubergine.

Lekker met tofu en rijst.


  Meer Aziatische aubergine!

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama