Open menu

Een belangrijk onderdeel van de Nederlandse keuken is toch wel de Indische keuken. Daarom willen we als onderdeel van de Hollandse week niet vergeten een echt Indisch gerecht te noemen: gado gado. Een Oosterse salade voor warme dagen.

Gado Gado
Voor 4 personen

1 kleine spitskool, in reepjes
250 g taugé, heel goed gewassen
1 winterwortel, in reepjes
400 g tofu of voorgekruide tofureepjes
pindasaus
3/4 komkommer, in plakjes
400 g (basmati)rijst
75 g cassavechips
olie (een flinke plens zonnebloemolie als je gewone tofu gebruikt, en als je voorgekruide tofureepjes gebruikt: 4 el (sesam)olie)

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Breng een flinke pan water aan de kook en blancheer de spitskool en wortel drie minuten, gooi de laatste minuut de tauge erbij. Direct afgieten en een beetje laten afkoelen.
  • Als je gewone tofu gebruikt, snij in plakken, dep droog met een theedoek, en snij in blokjes. Als je voorgekruide tofu gebruikt: haal uit de verpakking. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de tofu in twee porties in een minuut of vier (bij gewone tofu) tot acht (bij voorgekruide tofu) krokant. Goed blijven omroeren.
  • Verwarm de pindasaus.
  • Verdeel de rijst over de borden, verdeel de geblancheerde groenten erover, leg daarop de komkommer, dan de pindasaus en verdeel daar de tofu en cassavechips over heen.
Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama