Open menu

Japanners zijn dol op sesamdressing. Of ze daarmee de voetbalwedstrijd winnen die vandaag gespeeld wordt weten we niet, want wij hebben meer verstand van koken, maar verrassend lekker is een groene salade met deze dressing wel.

Als bijgerechtje voor 4 personen heb je nodig

300 g spinazie
200 g sperziebonen
4 el sesamzaad
voor de dressing:
2 el rijstazijn (of gewone witte wijnazijn),
2 el koude kombubouillon of 1 el paddestoelenbouillon of evt weglaten
1 tl bruine basterdsuiker
1 el sojasaus
2 el mirin (of sherry)

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad, roer regelmatig. Het sesamzaad is klaar als het lichtbruin is. Pas op dat de sesamzaad niet donkerbruin wordt: dan is het aangebrand en bitter.  Haal het direct uit de pan en doe in een vijzel. Maal fijn.

Roer in een bakje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Roer dan het sesamzaad erdoor. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat zoet, zout of zuur toe.

Kook de sperziebonen net minder dan beetgaar en giet af. Laat afkoelen.

Was de spinazie heel goed en laat in een wok in aanhangend water slinken tot al het water weg is. Doe in een vergiet en druk er nog wat water uit.

Meng alles door elkaar en serveer. Lekker met bijvoorbeeld rijst en tempura.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama