Open menu

shiitake thbKen je de mysterybox van het kookprogramma Masterchef? De deelnemers krijgen een houten kist met ingrediënten en moeten daar dan iets lekkers mee koken. Als groot fan van het programma leek het me zo leuk om ook eens zo'n uitdaging aan te gaan. Toen mijn zusje kwam eten vroeg ik haar dan ook om vijf ingrediënten te verzinnen, waarmee ik dan weer een maaltijd op tafel zou toveren. Deze salade is dus mijn mysteryboxrecept.

Voor deze salade kun je allerlei paddenstoelen gebruiken. Ik maakte hem de eerste keer met gemengde paddenstoelen, en later nog eens met shiitakes, en dat was allebei erg lekker.

Een bijgerecht voor 2 personen

150 g bladspinazie
8 zongedroogde tomaatjes
200 g paddenstoelen
3 el olijfolie
30 g walnoten
1 tl honing
1 el balsamico
1 tl mosterd
1/2 teen knoflook
1 tl citroensap
peper en zout

  • Doe de spinazie in een grote kom. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en doe ze bij de spinazie.
  • Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verwarm één eetlepel van de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de paddenstoelen ongeveer vijf minuten terwijl je regelmatig roert.  Doe de paddenstoelen op een bord en laat iets afkoelen.
  • Halveer de walnoten en rooster ze twee minuten in een droge koekenpan. Voeg de honing toe, roer goed door elkaar en verwarm nog een minuut. Doe de noten op een bord en laat ze afkoelen.
  • Meng in een kommetje de resterende olijfolie, balsamico, mosterd en citroensap. Pers er de knoflook boven uit, en breng op smaak met zout en peper. 
  • Doe nu de paddenstoelen, walnoten en de dressing bij de spinazie en meng alles goed door elkaar.

Lekker met gnocchi in tomatensaus of bij een pastagerecht.

 


Meer met paddenstoelen!

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama