Open menu

gks broccolisalade sjKoken met groenten en andere producten van het seizoen doen David & Luise van Green Kitchen Stories graag. Dit recept komt uit hun eerste boek The Green Kitchen en staat zelfs op de cover. Het is een eenvoudig recept en lekker fris op een zomerse dag, als bijgerecht of als lunch.

Begin augustus 2016 brengen David en Luise een nieuw boek uit, The Green Kitchen Smoothies. In dit boek staan meer dan 50 recepten voor smoothies (zelfs warme smoothies en smoothies in laagjes) en bijpassende gerechten zoals snacks, ontbijt, sapjes, desserts en notenpasta's.

Broccolisalade met granaatappel & rozijnen

Dit is een heerlijke snelle salade met een fijne knapperige textuur en frisse smaak. Zoete rozijnen en verse granaatappel met rauwe broccoli in een yoghurtdressing - dit wordt een smaaksensatie. Lekker als bijgerecht of als lichte lunch met een snee geroosterd roggebrood.

Voor 4 personen

2 stronken verse broccoli
1 kleine rode ui, gesnipperd 
pitjes uit 1 granaatappel 
150 g rozijnen 
75 g zonnebloempitten, geroosterd 
250 ml volle yoghurt 
½ tl zeezout 
versgemalen zwarte peper

  • Verdeel de broccoli in roosjes en snijd deze als dat nodig is in hapklare stukjes.
  • Snijd de stronk in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes.
  • Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui granaatappelpitjes, rozijnen en zonnebloempitten. Schep goed om.
  • Voeg de yoghurt, en naar smaak zout en peper toe. Schep met je handen alles goed om en zorg ervoor dat alle broccoliroosjes bedekt zijn met yoghurt.
  • Dien op. 

Tip: Traditioneel wordt deze salade met mayonaise gemaakt. Onze versie is lichter maar je kunt natuurlijk ook mayo gebruiken of halfom.
Tip: Gebruik sojayoghurt en je hebt een veganistische versie.

gks broccolisalade

thegreen kitchen 

 

 

Kelly, culiredactie. Altijd bezig met voeding, koken en eten, ook op haar website en als diëtist.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama