Open menu

Dit keer spotten we fusilli gemaakt van groene erwten

Wat? More Than Pasta groene-erwtenpasta van Pedon. Er zijn twee varianten, één gemaakt van groene erwten (fusilli) en één van oranje linzen (penne).

Achterop het kartonnen doosje lezen we waarom het belangrijk is dat we peulvruchten eten. Ook is deze pasta glutenvrij, heeft een hoog eiwit- en ijzergehalte, is vrij van allergenen en veganistisch. Klinkt ideaal. Je maakt het klaar net zoals je gewone pasta kookt, in ruim kokend water met wat zout. Alleen is de kooktijd beduidend korter: 5 minuten voor een al dente pasta.

En, is 't wat? Het is ronduit bedroevend. Als de pasta in het ruim kokend water wordt gestrooid, vormt zich al snel een groene klont. Na drie minuten is de pasta melig en na vijf minuten door en door gaar. Afspoelen en een scheut olijfolie maken het er niet beter op. De pasta is droog ondanks een romige saus die ik erbij serveer. Geen aanrader en geen fijn alternatief voor gewone pasta.

Kost 't? €2,29 voor 250 gram

Waar gespot? Albert Heijn

Door wie? Joke

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer Gespot!

Joke, gastredacteur, tosti-expert, blogt ook op haar eigen blog.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama