vegetarisch_weekmenuWe doen weer een rondje weekmenu deze week. Met onder andere lekkere prei, een quinoa-chili en Hollandse pannenkoeken.

Maandag

Vandaag beginnen we de week lekker simpel met een snelle preiquiche. Eet een fruitsalade van bramen en frambozen als toetje.

vegetarische_preiquiche

Dinsdag

Vandaag is het Aziatische dinsdag. We eten tofu in zwartebonensaus met aubergine en rode paprika. Met rijst erbij. Lekker hoor.

Woensdag

Linzen in de pasta? Jawel, dat gaat heel goed. We eten spaghetti met een wortel-linzensaus. En watermeloen toe.

spaghetti_linzen

Donderdag

Vandaag koken we redelijk Hollands, we maken gevulde pannenkoeken. Per persoon eentje met gebakken champignons, spinazie, knoflook en tijm. En eentje met tomaat, mozzarella, pesto en bosui.

Vrijdag

Vandaag komt een chili met quinoa op tafel uit het boek de Vegrevolutie van Lisa Steltenpool. Serveer er tortillachips en wat yoghurt met komijn bij.

vegetarische_chili

Foto uit het boek de Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

Zaterdag

Maak vandaag penne met gebakken peultjes, tomaat, salie, knoflook en een scheutje wijn en roer er als de peulen gaar zijn wat parmezaanse door. Serveer er een rucolasalade met gorgonzola dolce bij.

Zondag

Vandaag eten we feestelijk rauwe springrolls van rijstpapier en drie sausjes. Eet er plakjes mango en een kommetje sushirijst bij.

vegetarische_springrolls


Maak je iets uit ons weekmenu? Maak, als je dat leuk vindt, een foto en tag ons op Facebook, Twitter of Instagram!

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

horecarama

dekbeddiscounter