friet2016 thbKrijg je al zin in friet? Dit weekmenu eindigen we op zondag met een lekkere portie zelfgemaakte friet. Maar we maken ook boerenkoolstamppot met mosterd, gewokte groenten met noedels, we gebruiken de winterse groente koolraap en we hebben nog veel meer lekkere ideeën voor de komende week. Geniet ervan!

Maandag

Deze gnochhi met spruiten en veggie ham zijn snel klaar en lekker vullend.

Dinsdag

Vandaag gaan we de Aziatische toer op met noedels met gewokte groenten en nori-chips uit het boek Puur Plantaardig.

Foto uit Puur Plantaardig

Woensdag

Vandaag smaakt een boerenkoolstamppot wel. Breng met mosterd op smaak en eet er vegetarische rookworst bij.

Donderdag

Voor Hollandse donderdag halen we een lekkere wintergroente van stal: de koolraap. We maken er koolraapfrittata. Lekker met gebakken aardappels en een groene salade.

Vrijdag

Een maaltijdsalade is lekker snel klaar en kan ook goed in de winter. Maak er eentje met venkel, bleekselderij, sinaasappel, avocado, kidneybonen, komkommer en kappertjes. Breng met lekkere olie en azijn en eventueel wat yoghurt op smaak en eet met broodjes.

Zaterdag

Deze pompoenrisotto met geitenkaas is echte comfort food.

Zondag

Vandaag maken we zelf friet. Serveer er warme doperwtjes bij en een witlofsalade met gekookt ei en kerrie-yoghurtdressing.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter