Weekmenu 1632aDeze week koken we weer met lekker veel groente. Maiskolven, aubergine, witlof en zomerbieten: ze komen allemaal voorbij. Eten dat lekker is als het warmer én als wat kouder weer is. Zo kun je deze week weer alle kanten op met ons weekmenu.

Maandag

Deze Manchurian tofu is iets heel bijzonders. Serveer met mie en gebakken wokgroente of gebakken bloemkool (met een beetje sojasaus).

Dinsdag

Wist je dat je witlof ook kunt roerbakken? Deze pasta met witlof is snel klaar.

Woensdag

Vandaag maken we een vegetarische 'chicken tonight' met quorn en paprika. Lekker met rijst en wat salade.

Donderdag

Rond deze tijd zijn de maiskolven er in overvloed. Wist je dat je die ook kunt bereiden in de magnetron? Hak twee maiskolven doormidden en doe ze in een schaal, met een scheutje water, afgedekt ongeveer 7 tot 9 tot minuten in de magnetron (750 Watt). Lekker met een salade van kidneybonen, little gem, paprika, eventueel wat gerapste kaas en wat komijnpoeder en zoete chilisaus, geverveerd in een taco.

Vrijdag

Tijd voor bruschetta! Met Annemiekes uitleg maak je dat in een handomdraai. Lekker met een salade caprese (met tomaat, mozzarella en basilicum).

Zaterdag

Deze bietenovenschotel maak je met de sappige zomerbieten die er nu zijn. Zit er loof bij de biet? Gooi dat dan niet weg, maar stoof het morgen en serveer in de Japanse kom met wat sesamzaad erover.

Zondag

Een Japanse kom is niet alleen mooi, maar ook lekker. 

sushi_bowl

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter