weekmenu1635Makkelijke maandag, Aziatische dinsdag, woensdag 'gehaktdag... als je het Vegatopia kookboek hebt, ken je deze termen vast wel (en als je het boek nog niet hebt: het is nog te koop!). Deze week hebben we recepten in ons weekmenu volgens de thema's van de hoofdstukken in ons kookboek én geven we voor elke dag nog een extra tip met een lekker idee voor een recept uit ons kookboek.

Maandag

Vandaag is het makkelijke maandag en maken we conchiglie met gebakken sla. Lekker met wat salade van rode puntpaprika en kappertjes erbij. Heb je ons kookboek? Dan is de risotto met tuinbonen uit ons kookboek in het maandag-hoofdstuk ook een idee.

Dinsdag

Op dinsdag maken we een reisje naar Azië. We eten gado gado met rijst. Of de urap urap uit ons kookboek.

Woensdag

In ons kookboek hebben we het over 'woensdag gehaktdag', een hoofdstuk waarin we allerei soorten eiwitrijke gerechten onder de aandacht brengen. Maak vandaag eens eens een soufflé, zoals deze ricotta- en saliesoufflé. Ook lekker: de pompoensoufflé uit ons kookboek.

Donderdag

Er zijn nu heerlijke Nederlandse sperziebonen en die serveren we graag op Hollandse donderdag. We maken Judiths couscous pannenkoek met sperziebonen en tomaat. Of maak Eelco's gestoofde sperzieboontjes met tomaat uit ons kookboek en serveer er gestoomde couscous bij.

sperziebonen_couscouspannenkoek

Vrijdag

Op vrijdag snackdag maken we Svens mac-and-cheesetaartjes. Of uit ons kookboek: gevulde snackpaprika's met halloumi. Lekker met stokbrood met kruidenboter en een salade.

Zaterdag

Op feestelijke zaterdag maken we eens een keer iets bijzonders van een simpele bloemkool. We maken Karls Griekse bloemkool. Of de bloemkool met citroenvinaigrette uit het Vegatopia kookboek.. Lekker met een aardappelgratin.

Zondag

Wat is er makkelijker in het weekend dan een maaltijdsoep? We maken een Thaise maaltijdsoep. En om er toch nog een zoete zondag van te maken, serveren we hangop toe, met chocolade crunch en gekarameliseerde banaan of die uit ons kookboek met bramencoulis en een zelfgemaakt kletskopje.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

horecarama

dekbeddiscounter