portobello cheeseburger thbHet wordt herfst deze week. Een seizoen rijk aan rijpe noten, vruchten en… paddenstoelen. Dit ultieme symbool van de herfst staat centraal in ons weekmenu. We maken een cheeseburger met avocado en portobello, risotto met oesterzwammen, paddenstoelensoepen, een hartige taart met cantharellen en meer.

Maandag

Jaren geleden vroegen we om lekkere gerechten met paddenstoelen. Die wedstrijd leverde twee winnende recepten op: pasta met paddenstoelenroomsaus en kastanjechampignon-feta-driehoekjes. Kies zelf waar je de week mee wilt beginnen.

Dinsdag

Op Aziatische dinsdag hebben we ook weer twee opties: misosoep met noedels en shiitakes of pittige pho met gebakken paddenstoelen. Omdat het vandaag Prinsjesdag is, maken we als toetje een oranje mandarijnenpudding (oorspronkelijk bedacht voor pakjesavond).

Woensdag

Een taartje van hanekammen, beter bekend als cantharellen. Een omkeertaartje bovendien. Zorg dat je de cantharellen goed wast.

cantharellenomkeertaartje

Donderdag

Een fijne warme linzensalade van speciale Puy-linzen en gedroogde paddenstoelen. Daaronder dan in elk geval porcini, in het Nederlands eekhoorntjesbrood. Goed te combineren met een groentestoofschotel met bonen.

Vrijdag

We snacken met een fantastische portobello-cheeseburger en avocado-crush en frietjes. Zie de foto bovenaan. 

Zaterdag

Nog zo’n heerlijke herfstvrucht is de pompoen. Te gebruiken in vele soorten gerechten, zoals in deze risotto met oesterzwammen en eekhoorntjesbrood. Heb je wat meer tijd? Maak dan nog een recept uit dit historische kerstmenu.

Zondag

Uit een ander kerstmenu halen we ons zondagse gerecht: gebakken beukenzwammen, die je bijvoorbeeld vindt op de biologische markt. Te combineren met de andere gerechten uit het menu of eenvoudig met gebakken aardappelen en gestoofde prei.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter