groenepapayasaladeDe ingrediënten in het weekmenu komen weer uit alle windstreken. Van koolrapen zoals ze vroeger al bij de Waddenzeedijk lagen tot groene papaya bij de beter gesorteerde toko. Soms lekker gemixt, zoals in de zoeteaardappelcurry met boerenkool en de hutspot met preischeuten. We halen de samosa’s van verder en de rösti van dichter bij huis. En geven een heerlijk recept voor kaasgehakt.

Maandag

We beginnen de week met hutspot. Naast aardappels en wortels doen we daarin preischeuten (kiemblaadjes van prei) in plaats van uien.

Dinsdag

De boerenkool doen we nu eens niet in een stamppot, maar in een zoeteaardappelcurry. Jannika adviseert er naanbrood en een frisse raita bij.

Woensdag

Op woensdag draaien we ‘gehakt’ballen van brood en geraspte kaas. Jaren geleden schreef Eelco het succesrecept van Joyce hiervoor uit.

Donderdag

We gaan mee in de jeugdherinnering van Klaas en bakken een koolraapgratin.

Vrijdag

Met de tips van Jol in het achterhoofd maken we vegetarische samosa’s met mangochutney.

papa kazmi samosa chutney

Zaterdag

Op feestelijke zaterdag duiken we weer eens in het kerstarchief en diepen de savooiekoolrolletjes gevuld met champignons op. Een mooie combinatie met een zelfgemaakte rozemarijnrösti.

Zondag

De onrijpe groene papaya lijkt sprekend op de mango. Vanavond gebruiken we ze allebei. De papaya voor een hartige Thaise salade en de mango voor een zoete weekafsluiting in Emma’s frisse taart zonder oven.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter