Open menu

portobello cheeseburger thbDeze week maken we vooral typische winterkost zoals rode kool. Omdat een rode kool best wel groot is, maken we er twee verschillende gerechten mee. Zo kun je variatie aanbrengen zonder kleinere en duurderde hoeveelheden te moeten kopen. Daarna brengen we ook de zon in huis met gerechten uit Italië en Suriname. 

Maandag

Vandaag maken we een snelle penne (of andere pasta) met champignons. Kook de penne gaar. Snij de champignons in plakjes in bak ze gaar in een pan met olijfolie. Voeg fijngehakte knoflook naar smaak toe. Op het einde voeg je de penne toe en laat je alles even doorwarmen. Werk af met zout, peper en wat extra olijfolie. Strooi er eventueel wat geraspte kaas over. Serveer met een salade van tomaat, komkommer en een balsamicodressing.

Dinsdag

Rode kool hoort bij de winter. Daarom maken we gestoofde rode kool met dille. Deze serveren we met gekookte aardappels en vegaballetjes. Je hebt hiervoor maar een halve rode kool nodig. Met de andere helft maak je al de kimchi voor donderdag want die moet minstens 2 dagen in de koelkast staan.

Woensdag

Gisteren hadden we teveel aardappels gekookt. Daarom bakken we de rest vandaag in de pan. We serveren ze met bloemkool en een bonensalade. Je kunt deze salade maken met bijvoorbeeld een pot bruine bonen, een geraspte wortel, een fijngehakt uitje, peterselie, mosterd, olie en azijn.

Donderdag

De kimchi van rode kool hebben we dinsdag reeds gemaakt en is nu klaar voor gebruik. We serveren hem met nasi goreng en roerei.

Vrijdag

Vandaag eten we een hamburger, maar dan in stijl! We gaan voor Marleens portobello cheeseburger.

Zaterdag

We zijn naar de markt geweest en we hebben we weer volop verse wintergroenten in huis. Daarom maken we Annemiekes groentegerecht van schorseneer, peen en peterseliewortel met mosterdroomsaus. Hierbij serveren we stokbrood. Mocht je geen peterseliewortel vinden, neem dan knolselderij of knolraap.

Zondag

Vandaag brengen de Surinaamse sfeer in huis met roti met kerrie-aardappel en roergebakken kousenband en paksoi.

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama