bahn mi

Op het programma staat een zevendaagse culinaire rondreis kriskras door Azië. We komen alle klassiekers onderweg tegen: Indische gado gado, Indiase curry, Japanse sushi en pad thai. Ook eten we het minder bekende Vietnamese broodje banh mi en maken we kennis met de Filipijnse keuken.

Maandag

Een oosterse salade voor warme dagen. Zo omschrijft Tertia de gado gado uit Indonesië. Je maakt ’m met spitskool, winterwortel en taugé, en eet er rijst, pindasaus, tofu en cassavechips bij.

Dinsdag

Curry hebben ze in India in allerlei variaties. Wij nemen een eenvoudig recept met panir (Indiase kaas), tomaat, ui en pepers. Ook weer lekker met rijst en daarnaast een spinaziegerecht of groene salade.

Woensdag

Ook weer van Tertia hebben we het recept van een gerecht dat je in Thailand op elke straathoek tegenkomt: pad thai. Een snel roergebakken noedelgerecht met taugé, tofu, ei, tamarindesaus en limoen. Een wortelsalade past er goed bij.

padthai

Donderdag

Ook in Sri Lanka eten ze curry. Deze variant met aardappel en prei uit het kookboek World Food Cafe Classics eten ze in het spirituele centrum van het land.

Vrijdag

Een stokbroodje, chilisaus en (groente)vulling vormen de basis van banh mi uit Vietnam. Je kunt er, wederom met de tips van Tertia, helemaal je eigen draai aan geven.

Zaterdag

In een Aziatische week mag de sushi uit Japan natuurlijk niet ontbreken. Het is weekend, dus we hebben de tijd om eerst even langs de toko te gaan en dan te gaan rollen.

Zondag

Op de slotdag van onze reis door Azië halen we alles uit de kast met het ‘Filipijnserige’ menu van Machteld. Het vlees wist ze creatief te vervangen en ze leert ons meteen nog wat over de Filipijnen zelf.

 Overzicht

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter