Open menu

witlofsaladekleinDe herfst is in het land. Samen met de herst komt natuurlijk het herfstfruit. Deze week besteden we extra aandacht aan het fruit en de noten van dit seizoen. Je kan hier inmiddels uitstekend mee koken. Zo maken we een salade met witlof en appel, aromatische stoofpeertjes, muffins met peer en rozijn. Ook krijgen de noten de nodige aandacht.

Maandag

De week beginnen met met Annemiekes witlofsalade met appel, ei en kerriedressing. Hierbij bakken we aardappelkroketten uit de diepvries. Zo hebben we in geen tijd een lekkere maaltijd op tafel. 

Dinsdag

Wie aan koken met fruit denkt, komt natuurlijk uit bij stoofpeertjes. Deze kunnen dus niet ontbreken. Wel maken we een bijzondere versie met bloedsinaasappel en masala. We dienen ze op als bijgerecht met gebakken seitan, boekweitkorrels en een groene salade.

Woensdag

Peterseliewortel is een najaarsgroente die bij ons minder bekend is. Gelukkig is hij de laatste jaren iets vlotter verkrijgbaar. We maken vandaag een puree van peterseliewortel en appel. Hierbij serveren we verder gekookte aardappels, een vegaburger en veldsla.

Donderdag

Vandaag staan er hazelnoten op het menu. We roosteren ze en gebruiken voor Natasha's herfstquiche met geroosterde hazelnoten. Naast hazelnoten zit hier ook nog onder andere courgette, flespompoen en feta in.

Vrijdag

In Argentinië en Spanje is dulce y queso, kweepeermarmelade met kaas, een populair dessert. Van dat laatste trekken we ons niet zoveel van aan. We reigen een blokje marmelade en een blokje kaas aan een cocktailprikker en serveren dit als aperitiefhaje bij een glas prosecco.  

Zaterdag

In het weekend mag het iets feestelijker. Toch is het niet zoveel meer werk. Op het menu staat cannelloni met walnoten, tomaten en rode wijn, een recept van Rose Elliot, de ongekroonde koningin van het vegetarische kookboek.

Zondag

Op de laatste dag van onze weekmenu is het tijd voor een zoet gerecht. We bakken puur plantaardige volkorenmuffins met peer en rozijn. Wat overblijft kan morgen mee in de lunchbox.

StoofpeertjesMasalaMeta

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama