Open menu

Oud Broodquiche c Daisy Scholte thumbDe week beginnen we zeer eenvoudig, maar eindigen we verfijnd. Op maandag eten we de studentenklassieker pasta-spinazie-brie. Daarna maken we een snelle stoofschotel met zwarte bonen en champignons. Verder maken we onder andere een quiche van oud brood. We eindigen de week met eerst een Maghrebijnse bonentajine en daarna met een parfait van appelstroop en calvados.

Maandag

De week beginnen we met pasta met spinazie en brie, een gerecht dat vaak beschouwd wordt als het ultieme studenteneten omdat het snel, gemakkelijk en goedkoop is. Toch maken we een versie die nog steeds gemakkelijk maar toch iets meer culinair verantwoord is. 

Dinsdag

We stoven eerst een uitje en wat knoflook glazig. Daarna voegen we een rode en een groene paprika in kleine blokjes, champignons in plakjes en een blik zwarte bonen toe. Kruid af met chilipoeder en komijn. Fijngehakte koriander mag ook. Serveer met rijst.

Woensdag

In de kast ligt nog een oud brood. Hiermee kan je meer dan je denkt. We bakken een quiche met gemengde groenten en kaas. In plaats van het gebruikelijke deeg, nemen we nu sneetjes oud brood. Het is ook nog eens gemakkelijk klaar te maken.

Donderdag

Op deze donderdag gewoon we voor een iets minder gebruikelijke maar verrassende combinatie van drie maal groen: we maken een salade van sperziebonen, avocado en kervel. Hierbij serveren gebakken aardappels.

Vrijdag

Om het begin van het weekend te vieren maken we een moderne versie van een Libanees gerecht, kibbeh van zoete aardappel, mozzarella en tomaat. Serveer met plakjes komkommer, rucola en een paar olijven.

Zaterdag

Gisteren stond er eten uit het Midden-Oosten op tafel, vandaag een gerecht uit de Maghreb. We maken een bonentajine met harissa en koriander. Lekker met verse Marokkaans (of Turks) brood. 

Zondag

Om de week af te sluiten, leert Matcheld ons hoe je zelf een verfijnde versie van ijs maakt: een Frans gerecht waaraan aze een Nederlands tintje gegeven heeft: parfait van appelstroop en calvados, met een kletskopkoekje op het geheel af te werken.

parfait van appelstroop en calvados met slagroom en een kletskopkoekje

 

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama