Open menu

koolrolletjeskaassauskleinDe week beginnen we met een pittige bloemkoolsoep. Jessi maakte het als zomerrecept, maar in de herst is dit recept ook geweldig. De week eindigen we met een mandarijencake van Karin Luiten. Daarnaast eten we nog onder andere koolrolletjes uit de oven, restjesstampot, Peruaanse tacu tacu en ovenloempia's.

Maandag

Vanavond houden we het simpel, maar toch lekker. We maken een pittige bloemkool-currysoep met daarbij brood en hummus van zwarte bonen.

Dinsdag

Voor stamppot heb je niet altijd een vast recept nodig. Het is een handig gerecht om restjes op te werken. Daarom maken we vandaag een stamppot van aardappel, zoete aardappel en gele raapjes. Halverwege de kooktijd voegen we ook wat diepvrieserwten toe. We brengen de stamppot op smaak met zout, komijn, knoflookpoeder, chilipoeder en korianderblad. Hierbij serveren we vegaballetjes uit de supermarkt. 

Woensdag

Vandaag maken we stevige kost uit... Peru! Tacu tacu is een soort dikke koek van rijst en bonen. Soul food voor een herfstdag. Dien de tacu tacu op met een spiegelei of geroerbakte champignons met tomaat. Serveer hierbij een salade en eventueel een gebakken bakbanaan.

Donderdag

Tijd voor een ovengerecht. Marleen kreeg een courgette en een groene kool van iemand. Ze verwerkte deze tot een ovenschotel van koolrolletjes met courgette-cashewvulling en kaassaus. Lekker met een stuk roggezuurdesembrood.

Vrijdag

Voor de hapjestafel van vanavond hebben we al falafel en hummus. Plots roep er nog eentje dat'ie zin heeft in sushi. Hoe gaan we dit oplossen? Heel simpel: we vervangen de rijst door couscous en maken de sushi in Midden-Oosterse stijl. We serveren er verder tahinisaus bij.

Zaterdag

Loempia's hoeven niet per se in de fituurpan. Eelco legt ons uit hoe we zelf lekkere ovenloempia's maken. Hierbij serveren we gewokte groenten en mie. Rijst mag ook.

Zondag

In de supermarkt vind je nu volop clementines. Om deze zondag een beetje speciaal te maken, gebruiken ze voor het maken van een cake. Je hoeft ze niet schillen want ze gaan in hun geheel in het beslag. We raden wel aan om eerst de blaadjes te verwijderen. 

bloemkoolsoep

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama