Open menu

wittekoolsalade0kleinHet jaar is niet nieuw meer, maar ons goede voornemen om elke dag lekker en gezond te koken houden we nog steeds vol. De week beginnen we met een Spaanse linzenschotel. Daarna maken we nog onder andere een salade van witte kool met karwijzaad, lasagne uit de pan, gestoofde witte kool met wortel en zelfgemaakte nasikroketten met friet. De week sluiten we af met een originele perentaart met tijm.

Maandag

De week beginnen we met een eenvoudig recept voor Spaanse linzenstoofpot van The Happy Pear. De Ierse tweeling maakte het gerecht in vijf minuten. Reken zelf toch maar op een kwartiertje, maar dat is toch nog erg snel. Lees trouwens ook onze recensie van hun nieuwste kookboek. 

Dinsdag

We hebben een witte kool gekocht. De helft hiervan gebruiken we nu voor een wittekoolsalade met karwijzaad. De rest gebruiken we later deze week. We serveren de salade met gekookte aardappels en vegaballetjes. 

Woensdag

Lasagne maken kan zonder oven! Daarom maken we hem in een pan. Als groenten gebruiken we geen aubergine maar gebakken reepjes rode paprika en oesterzwammen.

Donderdag

We snijden de overblijvende helft van de witte kool fijn. We doen er nog een een geraspte wortel bij. Vervolgens stoven we de groenten gaar en kruiden af met peper, zout en wat knoflookpoeder. Hierbij geven we nog rijst, kruidige tofureepjes en kerriesaus.

Vrijdag

Vrijdag snackdag! Vandaag maken we zelf friet en geven daarbij nog Tertia's nasikroketten. Lekker met een simpele salade. 

Zaterdag

We maken een winters gerecht: stroganoff met Quorn. Omdat we gisteren al friet gegeten hebben, eten we er nu rijst bij. En gestoofd witlof

Zondag

Deze zondag maken we een peer-tijmtaart met custard van de Perzisch-Britse chef Sabrina Ghayour. Tijm hoeft immers niet per se enkel in hartige gerechten.

PearThymeTart Feasts Sabrina Ghayour

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama