Open menu

bakbananengnocchikleinDeze week maken we het plantaardig. We maken elke dag opnieuw een ander verrassend gerecht dat toevallig ook vegan is. We beginnen met Braziliaanse gnocchi van bakbananen. Verder hebben we nog eveneens Braziliaanse nuggets, Indonesische tempeh, Indiase tikka masala en ook minder exotische gerechten zoals aardappelpureee en gestoomde bloemkool. De week sluiten we af met een MonChoutaartje met sinaas en speculaas.

Maandag

De week beginnen we met Braziliaanse gnocchi van bakbananen. Hierbij maken we nog verder een pittige ratatouille. Dit gerecht is ontstaan dankzij de vele Italianen die naar het tropisch land gemigreerd zijn.

Dinsdag

Van Brazilië gaan we naar Indonesië. We maken nasi kuning en tempeh in Indonesische saus. Lekker met gebakken aubergine en komkommersalade.

Woensdag

We stomen bloemkool gaar en maken we een salade van bruine bonen, fijngehakte ui, peterselie, olie en azijn. Hierbij serveren we grofgeprakte gekookte aardappels die we opwerken met olijfolie, peper en zout. Voor extra pit kun je nog een beetje geroosterde sesamolie toevoegen. 

Donderdag

Soms bezoeken we ook andere bevriende websites voor meer inspiratie. Vandaag gaan we langs bij Merel van Blackbirds and Cakes. Ze maakt een vegan versie van tikka masala, met kipstuckjes van de Vegetarische Slager. 

Vrijdag

Voor de borrelhapjes krijgen we weer inspiratie uit Brazilië. Deze nuggets hebben maïs als hoofdingrediënt. Hier hoeft enkel wat ketchup bij... en een biertje natuurlijk.  

Zaterdag

Deze zaterdagavond met het iets uitgebreider zijn. We beginnen met ijsbergslasoep met appel. Nu is die halve krop sla ook eindelijk op. Als hoofdgerecht geven we aardappelvenkelpuree met paddestoelen en portsaus met gebakken seitanplakken.

Zondag

De week sluiten we zoals meestal af met taart. Deze keer wordt het een vegan MonChoutaartje met pepernotenbodem, chocoschotsen en sinaasappelmarmelade. Omdat je nu geen pepernoten vindt in de supermarkt, vervangen we ze door speculaasjes. Die verkopen ze wel het hele jaar door. 

vegan tikka masala

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama