Open menu

Tempeh in poestastijl joke boonWe laten ons leiden door de dingen waar we zin in hebben. En door de lente. Het weer bepaalt vaak ook onze smaak voor een groot gedeelte. De week beginnen we met een snelle verse pasta met pompoenpitolie. Verder hebben we een hoop andere dingen op het menu staan: gebakken prei met feta en daarbij orzo, tempeh in poesta-style, eiersalade met een kerrie en zonnige saladewraps. De week sluiten we af met een Antilliaanse cashewcake. 

Maandag

Vandaag nemen we verse tagliatelle, uit het koelvak van de supermarkt. We werken hem af met pijnboompitten, fijne reepjes halfgedroogde tomaten, pompoenpitolie en Parmezaanse kaas. Hierbij geven een salade van komkommer, kikkererwten, olijven en rucola.

Dinsdag

We komen weer met een simpel Italiaans geïnspireerd gerecht. Deze keer worden het gnocchi met boontjes en amandel. Omdat je weinig ingrediënten nodig hebt, staat dit ook weer in een handomdraai op tafel.

Woensdag

Er ligt een blok tempeh in de koelkast die we in een halve opwelling gekocht hebben. Help, hoe maak ik dit nu weer klaar? Geen nood, op Vegatopia vind je flink wat leuke recepten met tempeh. Eentje is Joke's tempeh in poesta-style. Erg lekker op een zonnige lentedag. Serveer met basmatirijst. 

Donderdag

Pascale Naessens is samen met Jeroen Meeus de populairste kookboekschrijver van Vlaanderen. Met reden, want ze maakt vaak erg leuke gerechten. Vandaag zetten we haar gebakken prei met feta op het menu. Hierbij maken we verder nog orzo met tomatensaus. Gezien de tijd van het jaar mag je ook tomaten uit blik gebruiken. 

Vrijdag

Als stevig aperitiefhapje maken we vandaag 'canapés' van stevig zuurdesembrood die we bestrijken met eiersalade met kerrie. Je kan de eiersalade op voorhand maken. Zo heb je nog maar weinig werk op het moment zelf.

Zaterdag

Ook op zaterdag laten we de zon weer op ons bord komen. We maken Annemiekes saladewrap met quorn, rauwkost en kerrie-yoghurtdressing. De Quorn kan je ook vervangen door kipstuckjes van de Vegetarische Slager.

Zondag

De week sluiten we helemaal tropisch af met een Antilliaanse cashewnootcake en daarbij een glas bruine-koe-cocktail. Liever geen alcohol op zondagmiddag wegens heftig feestje gisteren? Serveer de cake dan met een ijskoffie

saladewraps quorn

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama